fbpx

«Έφυγε» από τη ζωή στα 61 του ο Σον Πίκερινγκ

«Έφυγε» από τη ζωή στα 61 του ο Σον Πίκερινγκ

Θλίψη προκάλεσε στον παγκόσμιο στίβο η είδηση του θανάτου του Βρετανού Σον Πίκερινγκ σε ηλικία 61 ετών.

 Ως αθλητής, ο Πίκερινγκ πήρε μέρος στο αγώνισμα της σφαιροβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα προτού ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και ασχοληθεί με την προπονητική. Η μητέρα του είχε επίσης αθλητικό παρελθόν καθώς είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952 αγωνιζόμενη στο μήκος ενώ πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1954.

 Ο πατέρας του, Ρον, ήταν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σχολιαστές για το BBC ενώ ως προπονητής είχε οδηγήσει τον Λιν Ντέιβις στο χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964.

Με επιβλητική παρουσία και με ύψος δύο μέτρων ο εκλιπών ειδικευόταν στην σφαιροβολία ενώ είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του τόσο στη δισκοβολία όσο και στην σφυροβολία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 πήρε την 27η θέση ενώ την επόμενη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας κατέλαβε την 26η.

Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες Κοινοπολιτείας της Κουάλα Λουμπούρ το 1998 όπου είχε επίδοση 19,33 μέτρων και ολοκλήρωσε την καριέρα του ως 5 φορές πρωταθλητής Ουαλίας σε σφαιροβολία και δισκοβολία και με 9 πρωταθλήματα στην σφυροβολία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος