fbpx

Ρούσσου στο ApexSports.gr: «Δεν περίμενα το πανελλήνιο ρεκόρ K18»

Ρούσσου στο ApexSports.gr: «Δεν περίμενα το πανελλήνιο ρεκόρ K18»

Η 16χρονη Ιουλιάνα Ρούσσου ήταν η πρωταγωνίστρια του πρωινού προγράμματος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα του 6ου ομίλου στον Άγιο Κοσμά με το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων που σημείωσε.

Η αθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης που προπονείται με το Δημήτρη Πλατή τερμάτισε τα 800μ σε 2:07.80 και ξεπέρασε το 2:07.94 της Ελένης Λευκοπούλου που αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 από το 2017. Παράλληλα, σημείωσε χρόνο ακριβώς όσο και το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 ενώ είναι ακόμα 16 ετών.

Η ίδια τόνισε στο ApexSports.gr τα εξής αμέσως μετά την κούρσα της: «Δεν το περίμενα καθόλου το πανελλήνιο ρεκόρ. Είδα το πέρασμα στα 67 δευτερόλεπτα που είναι αρκετά γρήγορο και μετά κατάλαβα ότι πήγαινε για ατομικό ρεκόρ. Δεν είχα δυνάμεις για να πάρω τη νίκη στο τέλος αλλά δεν πειράζει. Φετινός στόχος είναι σίγουρα το ευρωπαϊκό Κ20 και η νίκη στο πανελλήνιο Κ18 και το πανελλήνιο Κ20».

Ο προπονητής της, Δημήτρης Πλατής έχει βγάλει πολλούς αξιόλογους αθλητές τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι η Κατερίνα Κουτλή, συναθλήτρια της Ρούσσου, είχε κάνει το νταμπλ 800μ-1500μ στο πανελλήνιο πρωτθλημα της Πάτρας. Για το μεγάλο σημερινό ρεκόρ του νέου αίματος της ομάδας του είπε τα εξής: «Τον περιμέναμε πολύ καιρό αυτό το χρόνο. Είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Έχει κάνει και εργομετρικά και το ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα το κάνει. Το πολύ καλό που κρατάμε από τη σημερινή κούρσα είναι ότι σημειώσε το ρεκόρ πρωί οπότε έχει περιθώριο για ακόμα πιο γρήγορο χρόνο, είναι για πολύ ψηλά αυτό το παιδί. Η χρονιά για την οποία σχεδιάζουμε είναι η επόμενη, στην οποία θα έχει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18. Το ότι βγαίνει λοιπόν αυτός ο χρόνος από φέτος με κάνει διπλά ευχαριστημένο. Είναι πολύ τυπική στην προπόνηση, σαν επαγγελματίας, και είναι δυνατή τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, μία σπάνια περίπτωση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος