fbpx

Τεντόγλου: «Τελειώνω χαρούμενος τη σεζόν»

Τεντόγλου: «Τελειώνω χαρούμενος τη σεζόν»

Ολοκλήρωσε τη σεζόν του με νίκη στο Diamond League της Ζυρίχης ο Μίλτος Τεντόγλου, δίνοντας έναν εξαιρετικό επίλογο σε μία άκρως επιτυχημένη χρονιά, κατά την οποία πέτυχε κι’ άλλες πολλές σπουδαίες διακρίσεις.

Ο 25χρονος Έλληνας άλτης του μήκους, που αγωνίστηκε σε 18 αγώνες σε κλειστό και ανοιχτό στίβο, από τους οποίους έφτασε στην κορυφή στους 14, κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης, να έχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για τη χειμερινή περίοδο με τα 8,41μ, ενώ πήρε και την πρωτιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Είναι ένας από τους λίγους αθλητές παγκοσμίως που έχουν ανέβει στην κορυφή του βάθρου σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, και ανυπομονεί για την έναρξη της νέας σεζόν, που ευχόμαστε όλοι να του επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

«Ο αγώνας στη Ζυρίχη ήταν δύσκολος, γιατί είχε παρά πολύ κρύο σε σχέση με τη Βουδαπέστη και την Ελλάδα. Η θερμοκρασία άλλαξε απότομα για εμένα. Όταν συμβαίνει αυτό πονάνε οι αρθρώσεις μου και δυσκολεύομαι. Πονούσα αρκετά και ήμουν και κουρασμένος. Ζορίστηκα λίγο αλλά κατάφερα να κερδίσω».

«Δεν είχα σκοπό να φτάσω στο έκτο άλμα για να κερδίσω. Όταν έκανα τα 8,04 μ. ήλπιζα να μην με περάσει κάποιος, αλλά δεν έγινε αυτό. Άφησα την τρίτη προσπάθεια πιστεύοντας ότι δεν θα χρειαστεί να κάνω και τις δυο επόμενες. Όταν όμως βρέθηκα τρίτος αναγκάστηκα να κάνω τις δυο τελευταίες προσπάθειες και τελικά κέρδισα».

«Τελειώνω χαρούμενος τη σεζόν. Θα μπορούσε να πάει και λίγο καλύτερα ίσως αν κέρδιζα κάποιο Diamond League ακόμη ή εάν έκλεινα τη σεζόν με μια μεγαλύτερη επίδοση, όμως, είμαι ευχαριστημένος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος