fbpx

Diamond League Βρυξελλών: Η νέα γρήγορη πίστα προσφέρει ευκαιρίες για εξαιρετικές επιδόσεις

Diamond League Βρυξελλών: Η νέα γρήγορη πίστα προσφέρει ευκαιρίες για εξαιρετικές επιδόσεις

Στο King Baudouin διεξάγεται απόψε Παρασκευή 07/09 το Wanda Diamond League των Βρυξελλών και μία… σούπερ-γρήγορη πίστα στο πρόσφατα ανακαινισμένο στάδιο θα προσφέρει ευκαιρία για υψηλές επιδόσεις σε αρκετούς από τους κορυφαίους αθλητές του αθλήματος.

Αυτό πιστεύει και η διευθύντρια του μίτινγκ Kim Gevaert. Δήλωσε ευτυχισμένη «για τη δουλειά, που έχει γίνει σε μια πίστα της οποίας η συγχωρητική καμπυλότητα πάντα ενθάρρυνε τους γρήγορους χρόνους για τους δρομείς των 200μ. και 400μ. ιδιαίτερα» και πρόσθεσε: «Ο στίβος στο στάδιο King Baudouin ήταν πάντα ένας καλός στίβος, αλλά ήταν πραγματικά φθαρμένος μέχρι το κόκκαλο. Ήταν καιρός για μια καινούργια. Ήταν μια χαρά για τους σπρίντερ, αλλά ο παλιός στίβος είχε γίνει πολύ σκληρός για τους δρομείς αποστάσεων».

Η νέα πίστα μπορεί να δώσει ξεχωριστό κίνητρο σε ονόματα όπως οι Shericka Jackson, Femke Bol και Mondo Duplantis. Μένει να το δούμε αλλλα με την ευκαιρία να σημειώσουμε ενδεικτικά ότι ένα παγκόσμιο ρεκόρ είναι έντονα στο μυαλό της Τζάκσον, η οποία διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο της στα 200μ. τον περασμένο μήνα στη Βουδαπέστη.

Αφού κατέκτησε το χρυσό σε 21.41, τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο που έχει γίνει ποτέ και μόλις 0.07 από το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε η αείμνηστη Florence Griffith-Joyner από τις Ηνωμένες Πολιτείες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, η Τζαμαϊκανή έδειξε λίγο επηρεασμένη όταν είδε τον χρόνο της. «Ειλικρινά, όταν πέρασα τη γραμμή και είδα τον χρόνο, είπα ααααααα, είμαι κοντά, είμαι κοντά. Σήμερα έγραψα δύο χρόνους στην καρτέλα μου. Ο πιο αργός που έγραψα ήταν 21.40 και πήρα 21.41», τόνισε.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια αρνήθηκε να πει αν ο δεύτερος στόχος ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ – αλλά μόνο έτσι μπορεί να υποθέσει κανείς και τα μάτια των φιλάθλων θα είναι πάνω της το βράδυ την Παρασκευής…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος