fbpx

Σταμούλης: «Ο στόχος μου για τον Μαραθώνιο είναι να είμαι στην τριάδα»

Σταμούλης: «Ο στόχος μου για τον Μαραθώνιο είναι να είμαι στην τριάδα»

Ο Κώστας Σταμούλης την περσινή χρονιά ήταν δεύτερος στον Μαραθώνιο της Αθήνας με 2.25.37 και φέτος θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί στα τελευταία χιλιόμετρα, ενώ θα μπει στον αγώνα έχοντας ολοκληρώσει δίχως προβλήματα την προετοιμασία του.

Ο Σταμούλης έχει ατομικό ρεκόρ στα 10.000 μ. 29.23.13, ενώ το ατομικό του στον μαραθώνιο είναι 2.25.37 από πέρυσι.

«Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Θέλω να ευχαριστηθώ τον αγώνα, να κρατήσω δυνάμεις και να μπω δυνατά στα τελευταία χιλιόμετρα. Θεωρώ πως το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής είναι μέχρι το 20χλμ. , όπου έχει και πολλές ανηφόρες. Θέλω από εκεί το κομμάτι να περάσω συντηρητικά και μετά να μπω με δυνάμεις. Ο στόχος μου για τη φετινή διοργάνωση είναι να είμαι στην τριάδα, εννοείται πως θα διεκδικήσω και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο αθλητής από το Αγρίνιο.

Τέλος, ανέφερε τα εξής: «Η παρουσία των ξένων θα μας δώσει ώθηση και θα μας βοηθήσει. Δε θα τρέχουμε μόνοι μας. Η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ένας δύσκολος στόχος. Αυτό που έχω ως βασικό στόχο το καλοκαίρι είναι να βελτιώσω τις επιδόσεις μου στα 5 και 10 χλμ., προκειμένου έπειτα να γίνω ακόμη πιο δυνατός στο βασικό μου αγώνισμα τον μαραθώνιο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος