fbpx

Πήρε την ελληνική υπηκοότητα η Οξάνα Κορένεβα

Πήρε την ελληνική υπηκοότητα η Οξάνα Κορένεβα

Κατάφερε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα η Οξάνα Κορένεβα στα 31 της χρόνιας, όντας στην Ελλάδα από το 2004, και πλέον θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται με το εθνόσημο, κάνοντας αγωνιστικά σχέδια για τους αγώνες στον κλειστό στίβο.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και 19 χρόνια, οι διαδικασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί, και έτσι δε μπορούσε να αγωνιστεί με τα χρώματα της χώρας μας.

Πλέον έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, με την Κορένεβα να έχει καταγράψει ως τώρα μια σειρά από καλές παρουσίες, τόσο στο μήκος όσο και στο τριπλούν.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που τελείωσε η διαδικασία ελληνοποίησής μου. Προφανώς έχουν αλλάξει όλα, πλέον δεν ανησυχώ. Εννοείται ότι πάντα έμπαινα στους αγώνες για το καλύτερο, δε σκεφτόμουν ότι δεν διεκδικώ θέση στην εθνική ομάδα.

Πάντα έκανα αυτό που μου αρέσει και είχα μεγάλη θέληση. Θα κάνω αγώνες στον κλειστό στίβο κι ευελπιστώ πως το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή με την εθνική ομάδα.

Το καλοκαίρι έκανε μια πολύ καλή σεζόν και η αλήθεια είναι πως στεναχωρήθηκα που δεν κατάφερα να αγωνιστώ με την εθνική, κι αυτό γιατί περίμενα πως θα έχω λάβει νωρίτερα την υπηκοότητα».

«Έχω βάλει στον εαυτό μου όριο δύο ακόμη χρόνων παρουσίας στα στάδια. Το όνειρο μου είναι να αγωνιστώ σε μια μεγάλη διοργάνωση και πιστεύω πως θα το πετύχω. Έχω ήδη στο μυαλό μου την 7η Ιουνίου, την ημερομηνία έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης. Ξέρω πως για να πετύχω το στόχο μου πρέπει να συνεχίσω τη σκληρή προπόνηση και φυσικά να είμαι υγιής.

Είχαμε κάποια προβλήματα με τη χρήση του Ζηρίνειου Σταδίου, τα οποία έχουν μερικώς ξεπεραστεί, καθώς μπορούμε και χρησιμοποιούμε το στάδιο πλέον και για τις πρωινές προπονήσεις. Δυστυχώς δεν έχουμε καμία πρόσβαση στο χορτάρι».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος