fbpx

Γναφάκη: «Θέλω τουλάχιστον τρεις δυνατούς αγώνες για το Παρίσι»

Η Γναφάκη σε αγώνα

Η Δήμητρα Γναφάκη το 2023 κατάφερε να σημειώσει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα και να σταθεί με αξιοπρέπεια στις κορυφαίες συναντήσεις της εθνικής ομάδας.

Η 26χρονη στις 11 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει για την Πρετόρια όπου θα παραμείνει μέχρι τέλος Γενάρη για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Παράλληλα προγραμματίζει να κάνει μία ακόμη προετοιμασία τον Μάρτιο.

«Είμαι υγιής και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην παρούσα φάση. Ο κλειστός δεν είναι στα πλάνα, καθώς έρχεται μια δύσκολη χρονιά στην οποία θέλω να ανταπεξέλθω. Με βάση τον προγραμματισμό, που ήδη κάναμε, θέλω να ξεκινήσω τους αγώνες από αρχές Μαΐου, προκειμένου να προετοιμαστώ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και παράλληλα να ενισχύσω το ράνκινγκ μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θέλω τουλάχιστον τρεις δυνατούς αγώνες για το Παρίσι», είπε αρχικά η πρωταθλήτρια των 400 μ. εμπ. στον ΣΕΓΑΣ.

Στη συνέχεια η Γναφάκη μίλησε για τον μεγάλο στόχο του 2024 και τις αλλαγές στην προπόνησή της: «Ο μεγάλος μου στόχος για φέτος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Στην προηγούμενη διοργάνωση στο Μόναχο ήμουν 12η, θέση που θέλω να βελτιώσω. Σίγουρα στη σκέψη μου είναι και η παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης. Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή το χρονόμετρο να γράφει σταθερά 55. Το 2023 δεν κατάφερα να πετύχω αυτό το στόχο, ωστόσο έδειξα μια μεγάλη σταθερότητα σε χρόνους λίγο πάνω από το 56.00. Από πέρυσι κάναμε κάποιες σημαντικές αλλαγές στα περάσματα μου, αφού πλέον μέχρι το 5ο πηγαίνω 15άρια και ο στόχος είναι να πάω σε όλη τη στροφή με 16 διασκελισμούς».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος