fbpx

Θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο τριπλούν η Πούρτσα

Η Πούρτσα με τα ελληνικά χρώματα

Δεκτό έγινε το αίτημα της Μαρίας Πούρτσας να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα στις διεθνείς διοργανώσεις. Η 28χρονη άλτρια του τριπλούν, με πατέρα Έλληνα και μητέρα από τη Βουλγαρία, είναι στη 19η θέση του Ranking της World Athletics για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μαρία Πούρτσα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Τσέμνιτς της Γερμανίας. Το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο είναι στα 14,11μ. από το 2021, και στον κλειστό στα 13,84μ. από το 2023, ενώ έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα! Ελπίζω να μπορέσω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε πολλές διοργανώσεις. Γεννήθηκα στη Γερμανία και μεγάλωσα στην πόλη Τσέμνιτς που είναι κοντά στη Δρέσδη.

Ξεκίνησα τον στίβο στα 6 μου χρόνια. Ήμουν καλή στο μήκος και στα εμπόδια και στα 16 μου χρόνια ξεκίνησα το τριπλούν. Στην Ελλάδα έρχομαι συχνά έχω συγγενείς και φίλους. Ο μπαμπάς μου είναι από τον Άγιο Αθανάσιο της Πέλλας και πηγαίνω συχνά στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική».

Στόχος της για τη χειμερινή περίοδο είναι να μπορέσει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη. Για να το πετύχει αυτό, θα δώσει πρώτα μια σειρά από αγώνες που ξεκινούν στις 27/1 στο μίτινγκ του Τσέμνιτς, αλλά και στις 2/2 στο Έρφουρτ,

Μετά θα αγωνιστεί στο Γερμανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (17/2), και στη συνέχεια θα βρεθεί στην Ελλάδα, όπου θα κάνει προετοιμασία στο Ηράκλειο της Κρήτης (11-22/3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος