fbpx

Νεκρός σε τροχαίο ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του μαραθωνίου Κέλβιν Κιπτούμ!

Νεκρός σε τροχαίο ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του μαραθωνίου Κέλβιν Κιπτούμ!

Σοκ και βαρύ πένθος στον παγκόσμιο στίβο. Ο Κενυάτης Κέλβιν Κιπτούμ, παγκόσμιος ρέκορντμαν στον μαραθώνιο, σκοτώθηκε με τον προπονητή του Ζερβέ Χακιζιμάνα σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Κυριακής.

Μια συνεπιβάτης τους νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Ο 24χρονος αδικοχαμένος αθλητής κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ με 2:00:35 από το 2023 και τον Μαραθώνιο του Σικάγο, μάλιστα είχε συντρίψει διαλύσει το ρεκόρ του συμπατριώτη του, θρυλικού Ελιούντ Κιπτσόγκε (ήταν 2:01:09). Φυσικά ο Κιπτούμ ήταν κι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε η οικογένεια του. 

“Εξαιρετικά ανατριχιαστικό. Η Κένυα έχασε ένα ιδιαίτερο διαμάντι”, σχολίασε η ομοσπονδία στίβου της χώρας, ενώ η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος ανέφερε: «Μάθαμε με θλίψη ότι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Κέλβιν Κίπτουμ πέθανε σε τροχαίο ατύχημα την Κυριακή (11/2) σε ηλικία 24 ετών. Ο προπονητής του Κίπτουμ, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον Κενυάτη δρομέα απόστασης, πέθανε επίσης στο δυστύχημα κατά μήκος της οδού Eldoret-Kaptagat. Εκ μέρους όλων των World Athletics, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος