fbpx

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Παπαμιχαήλ στα 5.000μ. βάδην (videos)

Ο Παπαμιχαήλ στο Πανελλήνιο κλειστού

Εξαιρετική εμφάνιση και πρωτιά για τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ στο Πανελλήνιο κλειστού στίβου. Ο Ο 35χρονος Έλληνας πρωταθλητής διένυσε τα 3.000μ. βάδην σε 19.01.44, και βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο ήταν 19.08.74 από το 2016.

Αυτή είναι η ένατη νίκη του σε Πανελλήνιο κλειστού στίβου, και πέτυχε το ρεκόρ μια εβδομάδα από την 14η νίκη του στα 20χλμ. βάδην, αλλά και μία ημέρα από τη βράβευση του από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο περσινός νικητής στο αγώνισμα, Γιάννης Καυκάς της Ολυμπιάς Πατρώ με 19.30.29, που όπως και την περασμένη εβδομάδα, έτσι και σήμερα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Η 3άδα στο αγώνισμα έκλεισε με τον Γιώργο Κριτούλη του ΑΓΕΣ Κάμειρος με 20.14.34.

«Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, έχουμε πολλούς αγώνες 20χλμ. και είναι κοντά μεταξύ μας. Τον Απρίλιο θα δοκιμάσουμε κι ένα νέο αγώνισμα τη σκυτάλη, είναι πιο κοντά στα δεδομένα τα δικά μου, καθώς έχει καλή ταχύτητα καθώς πρόκειται για απόσταση 10χλμ..‘Έχουμε μπροστά μας Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαι εκεί».

Νίκη στο επί κοντώ για την Αδαμοπούλου:

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά από το 2016. Ξεπέρασε τα 4,35μ. και βρέθηκε μια ανάσα από το ατομικό της ρεκόρ (4,37 μ.). Στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,40μ., όπου είχε πολύ καλό τρίτο άλμα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελένη Πόλακ με 4,30μ., και χαμένα άλματα στα 4,40 μέτρα στη συνέχεια. Τρίτη ήταν η Αναστασία Μπουμπουλίδη με 4,10μ., που πρόσθεσε μία ακόμη σταθερή παρουσία στη σεζόν. Η νεαρή στη σεζόν απέτυχε στα 4,20μ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την εμφάνιση, θα μπορούσα να έχω κάνει ατομικό ρεκόρ στο τελευταίο άλμα, ωστόσο κρατάω τα θετικά και προχωράω. Τελείωσε ο κλειστός, θα μπω στην προετοιμασία για τον ανοιχτό και θα κυνηγήσω το κάτι παραπάνω», είπε η Αδαμοπούλου.




«Χρυσή» η Οξάνα Κορένεβα:

Η Οξάνα Κορένεβα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στον κλειστό στίβο στο τριπλούν, με άλμα στα 13,28 μ., σ’ έναν τελικό που ξεχώρισαν οι νεαρότερες αθλήτριες. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στη Σωτηρία Ράπτη με 12,87 μ. και το χάλκινο στη Μελίνα Ζάραγκα (ΠΑΟ) που προσγειώθηκε στα 12,81μ.

Με την επίδοση αυτή πέτυχε φετινό ρεκόρ, και σημείωσε εκ νέου επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό U18. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ελένη Μάμα, που ήρθε τέταρτη με 12,61μ., και πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό U18.

«Δεν είμαι ικανοποιημένη από την επίδοση μου, ωστόσο είδα λάθη που θέλω να διορθώσω. Από εδώ και πέρα κοιτάζω μπροστά στον ανοιχτό, έχω ως στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», είπε η Κορένεβα.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος