fbpx

Δημήτρης Δρακιώτης: «Φέτος ήταν μια πετυχημένη χρονιά»

Δημήτρης Δρακιώτης: «Φέτος ήταν μια πετυχημένη χρονιά»

Ο Δημήτρης Δρακιώτης μίλησε στο Apexsports.gr για τη φετινή πορεία του στη τοξοβολία. Έκανε τον απολογισμό της χρονιάς σε ατομικό και εθνικό επίπεδο με αφορμή τον διακρατικό αγώνα Ελλάδας-Κύπρου αλλά και την άνοδο του στη παγκόσμια κατάταξη και ανέφερε τους στόχους του και τα μελλοντικά του σχέδια.

Η αφορμή για τη συζήτηση δόθηκε με τον πρόσφατο αγώνα διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, όπου ο Δρακιώτης κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στα μεικτά και ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στο ατομικό Σύνθετου τόξου πίσω μόνο από τον Σταύρο Κουμερτά και μπροστά από τον Αθανάσιο Κωστόπουλο.

Ο αθλητής του Α.Σ.Π Προμηθέας ανέφερε πως «Πάντα ένας αγώνας μπορεί να προσφέρει αρκετά σε έναν αθλητή ειδικά όταν παίρνει μέρος με το σήμα της Εθνικής. Στον συγκεκριμένο αγώνα η κατάταξη μου ήταν πολύ καλή (705/720) κατακτώντας 3 μετάλλια, 2 χρυσά και 1 ασημένιο. Σαν αποτέλεσμα είμαι ευχαριστημένος αν και στο 2ο μισό του αγώνα δεν μπόρεσα να δώσω το μέγιστο που θα ήθελα καθώς η κατάταξη ήταν το μέρος που έδωσα περισσότερο την ενέργεια μου», τόνισε.

Κάνοντας τον προσωπικό και ομαδικό απολογισμό της χρονιάς, ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε πως «Φέτος η χρονιά ήταν άκρως πετυχημένη, το ένα προσωπικό ρεκόρ διαδέχθηκε το άλλο, αποκορύφωμα του οποίου ήταν η 3η θέση στο ατομικό αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό Grand Prix στην Βουλγαρία. Χάρη σε αυτή την επιτυχία βρέθηκα για 1η φορά στους top 100 της κατάταξης», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του για την επόμενη μέρα και στα μελλοντικά του σχέδια, φανερά συγκινημένος και με πείσμα για εξέλιξη και καταξίωση. «Οι στόχοι για την επόμενη χρονιά φυσιολογικό να είναι μεγάλοι και δύσκολοι, καθώς το 2023 θα διεξαχθούν τα European Games, όπου έχουν μείνει 5 εισιτήρια για το σύνθετο τόξο και προσπαθώ μέσω της προπόνησης να είμαι όσο πιο προετοιμασμένος μπορώ και να έχουμε για 1η φορά παρουσία στο Σύνθετο Τόξο στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Μαζί λοιπόν με αυτό το όνειρο, έρχεται και η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της γαλανόλευκης στους αγώνες του εξωτερικού ως μέλος της Εθνικής και όσον αφορά τους εγχώριους αγώνες να διατηρήσω την ανοδική μου πορεία», συμπλήρωσε.

Για την τοξοβολία γενικότερα, θέλησε να παρακινήσει νέους και μεγάλους να ασχοληθούν με το άθλημα, τονίζοντας την άνοδο των τελευταίων χρόνων και τους λόγους που αξίζει κάποιος να έρθει κοντά στους αγωνιστικούς χώρους.

«Είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους ανθρώπους, διδάσκει την πειθαρχία και όσο ανεβαίνει το επίπεδο, την καλύτερη διαχείριση του ψυχολογικού τομέα. Είσαι εσύ και ο στόχος και γνωρίζεις πως το αποτέλεσμα είναι καθαρά ατομική επίδοση χωρίς να υπάρχει κάποιος που να σε βαθμολογεί. Είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα όπου ο κάθε άνθρωπος μπορεί να το κάνει ως χόμπι για να χαλαρώσει και αν θέλει να δοκιμάσει να πάρει μέρος σε αγώνες και να ζήσει την αθλητική εμπειρία», πρόσθεσε.

Κλείνοντας έκανε ιδιαίτερη μνεία και ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους που βοήθησαν να έρθει αυτή η άνοδος τόσο προσωπικά όσο και συνολικά στη τοξοβολία. «Όλη αυτή η άνοδος τα τελευταία 2 χρόνια είναι η συνεχόμενη προσπάθεια που βάζουμε, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι άνθρωποι που με στηρίζουν συνεχώς. Η οικογένεια μου, οι συναθλητές μου, αλλά κυρίως ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Αλέξανδρος Παμβουξόγλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι ο μεγαλύτερος αρωγός για αυτές τις επιτυχίες. Τον ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια του», δήλωσε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τοξοβολία