fbpx

Η Μπρεσάζ-Μπουσέ και ο Μπάκεν τη νίκη και τον τίτλο

Η Μπρεσάζ-Μπουσέ και ο Μπάκεν τη νίκη και τον τίτλο

Δράμα στο Όσλο την τελευταία ημέρα στην σεζόν του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον τίτλο στη μαζική εκκίνηση να πηγαίνει στη Γαλλίδα και τον Νορβηγό.

Η Ζουστίν Μπρεσάζ–Μπουσέ πήρε τη νίκη και το αποτέλεσμα αυτό ήταν αρκετό για επικρατήσει της Ελβίρα Έμπεργκ στη μάχη για τον τίτλο. Ο Σίβερτ Γκούτορμ Μπάκεν πήρε τη νίκη στους άνδρες στερώντας από τον κάτοχο του τίτλου στη γενική, τον Κεντάν Φιγιόν Μεγιέ, να κάνει δικό του και αυτό τον τίτλο.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στη μαζική εκκίνηση, η Ζουστίν Μπρεσάζ-Μπουσέ αναδείχθηκε νικήτρια του αγωνίσματος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με διαφορά μόλις δύο βαθμών. Η ίδια αστόχησε από μία φορά στα πρώτα δύο περάσματα από το πεδίο, κατάφερε ωστόσο να τερματίσει με διαφορά 7,8 δευτερολέπτων μπροστά από τη Γερμανίδα Φραντσίσκα Πρόις, με την κάτοχο του τίτλου στη γενική, τη Μάρτε Όλσμπου Ρόισλαντ, να καταλαμβάνει την 3η θέση.

Η 4η θέση θα ήταν αρκετή για την Ελβίρα Έμπεργκ ώστε να πάρει την κρυστάλλινη σφαίρα ωστόσο νικήθηκε λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού από την συμπατριώτισσά της, Λιν Πέρσον.

Η ιστορία ήταν διαφορετική στον αγώνα των ανδρών όπου ο Μπάκεν ευνοήθηκε από την συνεργασία των συμπατριωτών του. Με τον κάτοχο του τίτλου στη γενική, τον Κεντάν Φιγιόν Μεγιέ, να έχει αστοχήσει τρεις φορές στα πρώτα δύο πεδία βολής, ο τίτλος στο αγώνισμα ήταν ανοικτός. Φεύγοντας από το τελευταίο σκοπευτήριο ο Μπάκεν ήξερε ότι με νίκη ο τίτλος θα ήταν δικός του αν δεν ερχόταν δεύτερος ο Γάλλος. Ο Στούρλα Χολμ Λεγκράιντ έθεσε το ρυθμό αλλά αντί να απομακρυνθεί από τον Μπάκεν, «τράβηξε» τον συμπατριώτη του οδηγώντας τον στη νίκη και τον τίτλο. Ο Φιγιόν Μεγιέ κατετάγη έβδομος, κάτι που δεν ήταν αρκετό καθώς ο Μπάκεν πήρε τον τίτλο με διαφορά τεσσάρων βαθμών. Ο Γάλλος είχε εξασφαλίσει τη μεγάλη κρυστάλλινη σφαίρα όπως και αυτές σε σπριντ και καταδίωξη και φυσικά η σεζόν τον είδε να παίρνει και 5 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά