fbpx

Παγκόσμιο Γυναικών: Παρθενικό μετάλλιο για την Τσεχία! (vid)

Παγκόσμιο Γυναικών: Παρθενικό μετάλλιο για την Τσεχία! (vid)

Το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών κατέκτησε η Τσεχία, έπειτα από τη νίκη της στον μικρό τελικό της διοργάνωσης με 4-2 επί της Ελβετίας. Για τις Τσέχες το φετινό τουρνουά εξελίχθηκε ουσιαστικά στην πρώτη τους παρουσία σε τελική τετράδα Παγκοσμίου και η επίτευξη του στόχου του μεταλλίου (ανεξαρτήτως χρώματος) καταγράφεται ως μία σπουδαία επιτυχία.

Ο μικρός τελικός βρήκε την Τσεχία να ανοίγει το σκορ στην πρώτη περίοδο με την Μλίνκοβα, να ισοφαρίζεται από την Μάρτι, αλλά να ανακτά το προβάδισμα με 2-1, χάρη σε γκολ της Πεϊσόβα.

Ένα ακόμη γκολ από την Πριμπίλοβα συν το δεύτερο της Μλινκόβα στο ματς ήταν αυτά που έδωσαν πια… αέρα νίκης στις Τσέχες, με το σκορ να ανεβαίνει στο 4-1. Η μοναδική αντίδραση από τις Ελβετές ήταν το γκολ της Βαλάριο στο τελευταίο 20λεπτο, που απλώς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Για την Τσεχία, αυτό το χάλκινο μετάλλιο έρχεται όχι απλά ως βελτίωση μα ως πρόοδος, μετά την παρθενική της συμμετοχή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες νωρίτερα φέτος στο Πεκίνο, όπου και κατέλαβε την 7η θέση. Από την πλευρά της, η Ελβετία έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο μετάλλιο της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, έπειτα από το χάλκινο του 2012.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά