fbpx

Παγκόσμιο Γυναικών: Στον “θρόνο” ξανά ο Καναδάς! (vid)

Παγκόσμιο Γυναικών: Στον “θρόνο” ξανά ο Καναδάς! (vid)

Πρωταθλητής κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στέφθηκε ο Καναδάς στις γυναίκες! Επικρατώντας σε έναν συναρπαστικό μεγάλο τελικό με 2-1 των ΗΠΑ, οι Καναδές όχι μόνο υπερασπίστηκαν το στέμμα που είχαν κατακτήσει έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά επισφράγισαν την απόλυτη κυριαρχία τους, καθώς φέτος τον Φεβρουάριο είχε έρθει και το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αναμέτρηση ήταν πάρα πολύ κλειστή και οριακή στην εξέλιξή της, με χαρακτηριστικότερο στοιχείο της πάντως την εξαιρετική αμυντική απόδοση όλης της καναδικής ομάδας. Όταν ΗΠΑ και Καναδάς είχαν συγκρουστεί πάλι στη φάση των ομίλων πριν λίγες ημέρες, οι Αμερικανίδες είχαν επικρατήσει με 5-2, αλλά αυτή τη φορά οι παίκτριες του Τρόι Ράιαν ήταν πολύ καλύτερα διαβασμένες και προετοιμασμένες.

Έπειτα από μία πρώτη περίοδο δίχως γκολ, στο δεύτερο μέρος ήρθε και χτύπησε δύο φορές η Μπράιαν Τζένερ. Τα δύο γκολ της ήρθαν με χρονική απόσταση μικρότερη του ενάμιση λεπτού, ακριβώς στο μέσον της περιόδου, δίνοντας ένα στιβαρό πλεονέκτημα στον Καναδά.

Ωστόσο και οι ΗΠΑ από την πλευρά τους κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με σκόρερ την Έμπι Ρόκερ, στο τελευταίο λεπτό της περιόδου.

Στο τελευταίο 20λεπτό οι ΗΠΑ έβλεπαν τον χρόνο να κυλάει και ενέτειναν τις επιθετικές τους προσπάθειες, με την… πολιορκία όμως να μην αρκεί για να πέσει η καναδική άμυνα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η τερματοφύλακας Αν Ρενί Ντέσμπιενς είχε μία απίθανη τριπλή απόκρουση σε προσπάθεια της Κένταλ Κόιν Σκόφιλντ, κρατώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο για τον Καναδά.

Συνολικά, για την ομάδα του Καναδά αυτό ήταν το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών που κατακτά, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά που παίρνει τον συγκεκριμένο τίτλο σε δύο διαδοχικές χρονιές από τη μακρινή διετία 2000-2001. Παράλληλα, αυτή είναι μόλις η τρίτη φορά που ο Καναδάς παίρνει το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο που φιλοξενείται σε ευρωπαϊκό έδαφος, αφού πριν τη φετινή επιτυχία στη Δανία είχαν προηγηθεί εκείνες του 1996 και 1999, αμφότερες στη Φινλανδία.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ παρέμειναν στις εννέα κατακτήσεις του συγκεκριμένου τροπαίου, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχαν δύο διαδοχικούς χαμένους τελικούς από τις διοργανώσεις 2001 και 2004 (το 2002 και το 2003 δεν είχε διεξαχθεί το Παγκόσμιο). Συνολικά αυτό είναι το 12ο ασημένιο μετάλλιο για τις Αμερικανίδες, οι οποίες πια στέφουν το βλέμμα τους στη διοργάνωση του 2023 που θα φιλοξενηθεί… στον Καναδά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά