fbpx

Παγκόσμιο Γυναικών: Διπλό ιστορικό ρεκόρ για ΜακΛάουντ!

Παγκόσμιο Γυναικών: Διπλό ιστορικό ρεκόρ για ΜακΛάουντ!

Δύο ρεκόρ που της προσφέρουν οριστικά μία περίοπτη θέση στον κόσμο του χόκεϊ επί πάγου κατέγραψε η Κάρλα ΜακΛάουντ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, που διεξήχθη στη Δανία. Η 40χρονη Καναδή, οδηγώντας την Τσεχία στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, έγινε η πρώτη γυναίκα τεχνικός που παίρνει μετάλλιο στη διοργάνωση με ευρωπαϊκή ομάδα!

Αυτό είναι κατανοητό, μιας και πολλές από τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις του γυναικείου χόκεϊ, όπως η Φινλανδία, η Γερμανία και μέχρι προσφάτως η ίδια η Τσεχία, δεν είχαν ποτέ γυναίκα στον πάγκο τους. Ακόμη και η Σουηδία είχε γυναίκα τεχνικό μονάχα το 2019, την Ίλβα Μάρτινσεν.

Ταυτόχρονα όμως η ΜακΛάουντ σημείωσε και ένα δεύτερο ρεκόρ. Έγινε το πρώτο άτομο που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο τόσο ως παίκτρια όσο και ως προπονήτρια, αλλά με δύο διαφορετικές εθνικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται πως ως παίκτρια η ΜακΛάουντ ήταν επί σειρά ετών βασικό στέλεχος του Καναδά, κατακτώντας τέσσερα μετάλλια -ένα χρυσό και τρία χάλκινα- στα Παγκόσμια των ετών 2005, 2007, 2008 και 2009. Παράλληλα, ήταν και χρυσή Ολυμπιονίκης το 2006 και το 2010.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά