fbpx

Πιθανή η επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Πιθανή η επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

 Η διεθνής ομοσπονδία χιονοδρομίας και σνόουμπορντ, η FIS, είναι έτοιμη να συζητήσει την επιστροφή των αθλητών από Ρωσία και Λευκορωσία στο συνέδριό της τον επόμενο μήνα όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Μισέλ Βιόν. Σε δηλώσεις του στη Bild ο ίδιος είπε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αρχίζει να σκέφτεται την επιστροφή αθλητών από Ρωσία και Λευκορωσία στις διεθνείς διοργανώσεις.

 «Ίσως να γίνει γρήγορα. Πιστεύω ότι είναι εφικτό το Δεκέμβριο για τους αθλητές των δύο χωρών, φυσικά χωρίς εθνικές και σημαίες και ύμνους, να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», ήταν οι δηλώσεις του. Αυτή την στιγμή οι αθλητές από τις παραπάνω χώρες δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η επικεφαλής της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών, Σουζάν Λάιονς είχε πει ότι η ΔΟΕ συζητά το αν υπάρχει τρόπος για την επιστροφή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις με τις εθνικές τους ομοσπονδίες. «Η FIS εργάζεται με τους μετόχους της για να καθορίσει τα επόμενα βήματα σχετικά με την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών για τη νέα σεζόν», είπε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά