fbpx

Χάνει την σεζόν των Grand Prix ο Καγκαγιάμα

Χάνει την σεζόν των Grand Prix ο Καγκαγιάμα

Κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Γιούμα Καγκαγιάμα θα χάσει όλη την σεζόν των Grand Prix εξαιτίας τραυματισμού.

 Η ιαπωνική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ένας τραυματισμός στον αριστερό αστράγαλο θα κρατήσει τον 19χρονο μακριά από τη δράση σε όλη την σεζόν. Ο Καγκαγιάμα είχε στόχο να πάρει μέρος σε Skate America και γαλλικό Grand Prix προτού πάρει τελικά την απόφαση να απουσιάσει, χάνοντας την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τον Αμερικανό Ιλία Μαλίνιν, ο οποίος τον περασμένο μήνα έγινε ο πρώτος στην ιστορία που πέτυχε το τετραπλό άξελ.

 Η απουσία του Καγιαγιάμα σημαίνει ότι μόλις ένας από τους τρεις κατόχους μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου θα εμφανιστούν σε Grand Prix αυτή την σεζόν, αυτός θα είναι ο συμπατριώτης του, ο Σόμα Ούνο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής που θα αγωνιστεί σε Skate Canada και NHK Trophy.

 Ο κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Αμερικανός Νέιθαν Τσεν, απέχει από τη δράση χωρίς να έχει ορίσει ημερομηνία επιστροφής ενώ ο Βίνσεντ Ζου, κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, επίσης δεν παίρνει μέρος. Μία ακόμα σημαντική απουσία θα είναι εκείνη του Γιουζούρου Χανιού, καθώς ο Ιάπωνας, κάτοχος δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή του από τη δράση.

 Το Skate America αποτελεί τον πρώτο σταθμό στην σεζόν των Grand Prix και διεξάγεται το διάστημα 21 με 23 Οκτωβρίου. Οι αγώνες στην Κίνα και τη Ρωσία έχουν ματαιωθεί εξαιτίας των περιορισμών περί κορονοϊού και της εισβολής στην Ουκρανία αντίστοιχα, με τις θέσεις τους να παίρνουν αγώνες σε Βρετανία και Φινλανδία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά