fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι: Ποιος μπορεί να ρίξει από την κορυφή τον Όντερματ; (vid)

Παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι: Ποιος μπορεί να ρίξει από την κορυφή τον Όντερματ; (vid)

Μετά από επτά μήνες, η νέα σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου αλπικού σκι αρχίζει, όπως απαιτεί η παράδοση εδώ και χρόνια, στο Ζέλντεν της Αυστρίας με τους άνδρες να αρχίζουν με το αγώνισμα του γιγαντιαίου σλάλομ. Όλα τα βλέμματα αναμένεται να είναι στραμμένα στον Ελβετό Μάρκο Όντερματ ο οποίος έδειξε ανίκητος την περασμένη σεζόν κατακτώντας τον τίτλο του παγκοσμίου κυπέλλου μαζί με το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους οκτώ αγώνες γιγαντιαίου σλάλομ την περασμένη σεζόν ο 25χρονος αναδείχθηκε νικητής στους πέντε ενώ ήταν παρών στο βάθρο και στους άλλους τρεις. Μία τέτοια απόδοση που άρχισε από το Ζέλντεν 12 μήνες πριν θα είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο να επαναληφθεί.

 Μεγάλος του αντίπαλος αναμένεται να είναι ο Χένρικ Κριστόφερσεν με τον 28χρονο Νορβηγό να ηγείται των συμπατριωτών του όντας δεύτερος στη γενική βαθμολογία της σεζόν. Ο Κριστόφερσεν μετρά επτά νίκες στο αγώνισμα αν και ποτέ δεν έχει αρχίσει με νίκη μία σεζόν. Κανένα τέτοιο πρόβλημα για τον συμπατριώτη του, τον Λούκας Μπρότεν, ο οποίος είχε πάρει τη νίκη στις αυστριακές πλαγιές το 2020 και ακολούθησαν δύο βάθρα την περασμένη σεζόν. Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής νέων στα δύο αγωνίσματα τεχνικής κατάβασης και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

 Οκτώ χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ένας Αυστριακός πήρε τη νίκη και αυτός που θεωρητικά μπορεί να βάλει τέλος σε αυτή την αναμονή είναι ο Μάνουελ Φέλερ. Τρίτος στη βαθμολογία την περασμένη σεζόν με τρία βάθρα, ο 30χρονος θέλει την πρώτη του νίκη μπροστά στο κοινό της χώρας του. Κανείς δεν μπορεί να ξεχνά τον Γάλλο Αλεξί Παντουρό που έχει εξαιρετική παράδοση στην περιοχή που με δύο νίκες, τρία βάθρα και άλλους τρεις τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα. Με την σεζόν να περιλαμβάνει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε Κουρσεβέλ και Μεριμπέλ στη Γαλλία, ο 31χρονος έχει στόχο να κάνει τη διαφορά.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά