fbpx

Skate Canada: Νίκη με ανατροπή για τον Σόμα Ούνο (vid)

Skate Canada: Νίκη με ανατροπή για τον Σόμα Ούνο (vid)

Ο Σόμα Ούνο πανηγύρισε για τρίτη φορά την κατάκτηση του τίτλου στο Skate Canada, που αποτελεί τον δεύτερο σταθμό στην σεζόν της σειράς Γκραν Πρι του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Όντας για καιρό στην σκιά των Γιουζούρου Χανιού και Νέιθαν Τσεν που έχουν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ούνο κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο την περασμένη χρονιά με τους δύο παραπάνω να απουσιάζουν και άνοιξε την σεζόν του με νίκη στη Μισισάουγκα.

Ο 24χρονος κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων μπήκε ως δεύτερος μετά το σύντομο πρόγραμμα ωστόσο ήταν ο κορυφαίος στο ελεύθερο και έφτασε στην κορυφή της συνολικής βαθμολογίας με 273,15 βαθμούς. Εκτός από την τρίτη κατάκτηση του τίτλου, ήταν η πρώτη από το 2018 με τον Ιάπωνα να φτάνει τα 7 κερδισμένα Γκραν Πρι και τα 15 μετάλλια συνολικά.

 Ο 17χρονος συμπατριώτης του Ούνο, ο Κάο Μιούρα, πρωτοπόρος μετά το σύντομο πρόγραμμα, έπρεπε να αρκεστεί ξανά στη δεύτερη θέση όπως έγινε και την περασμένη εβδομάδα στο Skate America. Ο ίδιος είχε πτώση στα μισά του προγράμματός του επιχειρώντας ένα τετραπλό Σάλχοφ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 265,9 βαθμούς.

 Κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019, ο Ματέο Ρίτσο από την Ιταλία, ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου αφήνοντας εκτός μεταλλίων τον Καναδό Κίγκαν Μέσινγκ. Ο 30χρονος έκανε την τελευταία εμφάνιση μπροστά στο κοινό της χώρας του καθώς έχει ήδη ανακοινώσει ότι αυτή είναι η τελευταία του σεζόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά