fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Short Track: Ντιμπουά και Ντιόν κρατούν ψηλά τον Καναδά (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο Short Track: Ντιμπουά και Ντιόν κρατούν ψηλά τον Καναδά (vids)

Με την αποχώρηση από τη δράση του θρυλικού Τσαρλς Χάμλιν μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, υπήρχε η ανησυχία για το αν η επόμενη γενιά Καναδών αθλητών θα μπορούσε να φέρει επιτυχίες. Η απάντηση δόθηκε στον πρώτο αγώνα της σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου, στο Μόντρεαλ, με τον Στίβεν Ντιμπουά να παίρνει τη νίκη στα 500 μέτρα και τον Πασκάλ Ντιόν να επικρατεί στον δεύτερο αγώνα χιλίων μέτρων.

 Ο Ντιμπουά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση από τον πρώτο γύρο και στον τελικό πέρασε μπροστά από την πρώτη στροφή αφήνοντας πίσω του τον Νοτιοκορεάτη Λι Τζούνε Σέο ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Ιταλός Πιέτρο Σίγκελ.

 Ο Πασκάλ Ντιόν προέρχεται από την καλύτερή του σεζόν παίρνοντας τον τίτλο στη γενική βαθμολογία των χιλίων μέτρων με το κερασάκι στην τούρτα να αποτελεί η κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου. Στο δεύτερο τελικό των χιλίων μέτρων αποδείχθηκε ο καλύτερος αφήνοντας πίσω του τους Νοτιοκορεάτες Χονγκ Κιούνγκ Χουάν και Κιμ Τάε Σουνγκ που πήραν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

 Ο Καναδάς δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει και τρίτο χρυσό καθώς πήρε την τρίτη θέση στην σκυταλοδρομία 5.000 μέτρων με τη νίκη να πηγαίνει στη Νότια Κορέα η οποία τερμάτισε μπροστά από το Καζακστάν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά