fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Εντός έδρας επιτυχία για τη Βίκλουντ (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Εντός έδρας επιτυχία για τη Βίκλουντ (vids)

Η Ράγκνε Βίκλουντ από τη Νορβηγία κατάφερε μπροστά στο κοινό της χώρας της να πάρει την πρώτη νίκη καριέρας σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου πατινάζ ταχύτητας, επικρατώντας στο Στάβανγκερ και το αγώνισμα των 3.000 μέτρων, στον πρώτο σταθμό της αγωνιστικής περιόδου.

 Η Βίκλουντ έκανε την έκπληξη αφήνοντας δεύτερη την κάτοχο του τίτλου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, την Ιρένε Σούτεν από την Ολλανδία ενώ μία άλλη «χρυσή» Ολυμπιονίκης, η Αμερικανίδα Έριν Τζάκσον, έμεινε εκτός βάθρου με την πέμπτη θέση. Το βάθρο ολοκλήρωσε η κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου, η Ίζαμπελ Βάιντμαν από τον Καναδά.

 Η Νορβηγίδα δείχνει έτοιμη για σπουδαία πράγματα στην σεζόν και αξίζει να σημειωθεί ότι δύο εβδομάδες πριν, στο Χάμαρ, πήρε το πρωτάθλημα της χώρας της στις αποστάσεις των 1.500, 3.000 και 5.000 μέτρων.

Την πρώτη νίκη της σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου στην απόσταση των 500 μέτρων πήρε η Μιν Σουν Κιμ από τη Νότια Κορέα η οποία ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερη από την πλησιέστερη αντίπαλό της, την Γιούτα Λίρνταμ από την Ολλανδία ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η κάτοχος του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου, η Μίχο Τακάγκι από την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά