fbpx

NHK Trophy: Τυχερό το «13» για τη Γιελίμ Κιμ (vid)

NHK Trophy: Τυχερό το «13» για τη Γιελίμ Κιμ (vid)

H Γιελίμ Κιμ πήρε τη νίκη στο Σαπόρο της Ιαπωνίας στο πλαίσιο του NHK Trophy που αποτέλεσε τον πέμπτο σταθμό της σεζόν στην σεζόν των Γκραν Πρι καλλιτεχνικού πατινάζ με την αθλήτρια από τη Νότια Κορέα να αφήνει στη δεύτερη θέση την ντόπια και παγκόσμια πρωταθλήτρια Καόρι Σακαμότο ενώ η συμπατριώτισσά της, Ρίον Σουμιγιόσι, ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

 Η Κιμ άρχισε το ελεύθερο πρόγραμμά της με συνδυασμό τριπλού λουτζ-τριπλού τόλουπ και συνέχισε με ένα διπλό άξελ, ένα τριπλό λουπ και άλλα 2 τριπλά άλματα. Η ίδια δυσκολεύτηκε με το τριπλό φλιπ βάζοντας το χέρι στον πάγο στην πρώτη περίπτωση ενώ είχε πτώση στη δεύτερη. Κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στον αγώνα της Γαλλίας, πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στο ελεύθερο με 132,27 βαθμούς φτάνοντας συνολικά τους 204,49.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη για τη Νότια Κορέα σε Γκραν Πρι καλλιτεχνικού πατινάζ μετά από εκείνη της Γιούνα Κιμ, κατόχου του Ολυμπιακού τίτλου, η οποία είχε επικρατήσει το 2009, 13 χρόνια πριν. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μόλις νίκησα σε Γκραν Πρι, νομίζω ότι θα κλάψω», είπε η νικήτρια.

Κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο φετινό τουρνουά τεσσάρων ηπείρων, η Κιμ ήταν πρώτη μετά το σύντομο πρόγραμμα για πρώτη φορά. «Προσπάθησα να φανταστώ την τελευταία μου προπόνηση και να μην σκέφτομαι κάτι ιδιαίτερο», πρόσθεσε. «Το δεύτερο φλιπ στο οποίο έπεσα είχε σχεδιαστεί σε συνδυασμό με το διπλό άξελ κι έτσι έκανα το διπλό άξελ με το τριπλό σάλχοφ όπως έκανα στην προπόνηση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά