fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Διαδοχική νίκη για τη Λίρνταμ (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Διαδοχική νίκη για τη Λίρνταμ (vids)

Η πτώση στην προπόνηση και η λυγισμένη λάμα στο παγοπέδιλο δεν σταμάτησαν την Γιούτα Λίρνταμ με την Ολλανδή να παίρνει νέα νίκη στα 1.000 μέτρα στο δεύτερο σταθμό της σεζόν στο παγκόσμιο κύπελλο πατινάζ ταχύτητας στο Χέρενφεν της Ολλανδίας. Η κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου νίκησε τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη, τη Γιαπωνέζα Μίχο Τακάγκι.

 Την περασμένη εβδομάδα Λίρνταμ και Τακάγκι αγωνίστηκαν μαζί με την Ολλανδή να περνάει μπροστά στην τελική ευθεία και να επικρατεί για 8 δέκατα του δευτερολέπτου, Στο Χέρενφεν η Γιαπωνέζα είχε ήδη κάνει την προσπάθειά της με 1:13.92.

 Αυτή τη φορά η Λίρνταμ αντιμετώπισε την Μιν Σουν Κιμ από τη Νότια Κορέα και η Ολλανδή ήταν η μοναδική με δεύτερο γύρο κάτω από τα 26,8 δευτερόλεπτα και ξεπέρασε την Τακάγκι για ενάμιση δέκατο. Η Ίζαμπελ Γκρέφελτ από την Ολλανδία πήρε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου.

 Στη μαζική εκκίνηση την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο της Ολλανδίας κατέρρευσε αλλά στην έδρα της η εξέλιξη ήταν διαφορετική με την Ιρένε Σάουτεν να φτάνει στην επιτυχία μπροστά από την συμπατριώτισσά της Μαράικε Γκρένεβουντ ενώ 3η τερμάτισε η νικήτρια της περασμένης εβδομάδας, η Καναδή Ιβανί Μπλοντάν. Με δύο αργυρά μετάλλια στην σειρά η Γκρένεβουντ προηγείται στη βαθμολογία του παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ Μπλοντάν και Σάουτεν μοιράζονται τη 2η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά