fbpx

Βορινό Σύνθετο: Πρωτότυπη διαμαρτυρία από τις Νορβηγίδες

Βορινό Σύνθετο: Πρωτότυπη διαμαρτυρία από τις Νορβηγίδες

Η Νορβηγίδα σκιέρ Γκίντα Βέστφολντ Χάνσεν πήρε μέρος σε αγώνα βορινού σύνθετου της χώρας της με ζωγραφισμένο ένα…μούσι στο πρόσωπό της, διαμαρτυρόμενη με αυτό τον τρόπο για την απουσία της γυναικείας έκδοσης του αθλήματος από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 σε Μιλάνο και Κορτίνα στην Ιταλία.

 Η πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα της σεζόν στο νορβηγικό πρωτάθλημα, στο Μπαϊτοστόλεν, με την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας να χαρακτηρίζει ως παράλογη την απόφαση της ΔΟΕ.

 «Πιστεύουμε ότι είναι παράλογο να πρέπει να έχεις…μούσι για να έχεις δικαίωμα να αγωνιστείς στους Ολυμπιακούς. Ελπίζουμε να γίνει κάτι για αυτό», είπε. «Είναι σημαντικό για την συμμετοχή στο άθλημα ώστε να εμφανιστούν νέα κορίτσια και να συνεχίσουν εδώ, είναι εξαιρετικά σημαντικό».

 Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2022 ότι το βορινό σύνθετο γυναικών δεν θα είναι στο πρόγραμμα των επόμενων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων όπως δεν ήταν και στη φετινή διοργάνωση στο Πεκίνο. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αφαιρέσει και την ανδρική έκδοση από το πρόγραμμά της καθώς δεν υπάρχει σημαντική θετική εξέλιξη αναφορικά με τον αριθμό των χωρών που παίρνουν μέρος και του κοινού που παρακολουθεί τη δράση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά