fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι: Η σεζόν αρχίζει στη Βαλ Τοράνς

Παγκόσμιο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι: Η σεζόν αρχίζει στη Βαλ Τοράνς

Η Βαλ Τοράνς στη Γαλλία θα φιλοξενήσει την έναρξη της σεζόν στο παγκόσμιο κύπελλο ορειβατικού σκι με τον αγώνα σπριντ ανδρών και γυναικών.

 Συνολικά 84 αθλητές και αθλήτριες από 13 χώρες θα λάβουν μέρος με τον πρώτο σταθμό της σεζόν να βλέπει και το ντεμπούτο της μεικτής σκυταλοδρομίας στο πρόγραμμα του παγκοσμίου κυπέλλου. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα κάνει ντεμπούτο και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη διοργάνωση του 2026 σε Μιλάνο και Κορτίνα στην Ιταλία.

 Μεταξύ των ανδρών, ο πρωταθλητής Ευρώπης, ο Ισπανός Οριόλ Καρδόνα Κολ και ο νικητής του τίτλου στα σπριντ, ο Ελβετός Άρνο Λιέτα, θα έχουν τον τίτλο του φαβορί. Οι Γάλλοι  στηρίζουν τις ελπίδες τους για την επιτυχία στον Τιμπό Ανσελμέ ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019, ο Ελβετός Ίβαν Άρνολντ, αναμένεται να είναι στη λίστα των διεκδικητών της νίκης.

Η Γαλλίδα Έμιλι Χάροπ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για τη νίκη μπροστά στο κοινό της χώρας της με τον ανταγωνισμό να αναμένεται κυρίως από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, την Μαριάνα Γιαγκερτσίκοβα από την Σλοβακία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά