fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η σεζόν αρχίζει στο Κοντιολάχτι

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η σεζόν αρχίζει στο Κοντιολάχτι

Το Κοντιολάχτι στη Φινλανδία θα φιλοξενήσει τη δράση στον πρώτο σταθμό της νέας σεζόν στο παγκόσμιο κύπελλο διάθλου. Η προσοχή στρέφεται για άλλη μία φορά στον Γάλλο Κεντάν Φιγιόν Μεγιέ, τον κάτοχο του τίτλου και «χρυσό» Ολυμπιονίκη στο ατομικό αγώνισμα των 20 χιλιομέτρων.

 Ο Κεντάν Φιγιόν Μεγιέ πήρε την κρυστάλλινη σφαίρα την περασμένη σεζόν, με έναν αγώνα να απομένει και θα έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό κυρίως από τον Νορβηγό Γιοχάνες Τίνες Μπο ενώ κανείς δεν πρέπει να παραβλέψει και τον έτερο Νορβηγό, Στούρλα Χολμ Λεγκράιντ.

 Ο Λεγκράιντ ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν στη 2η θέση της γενικής βαθμολογίας και θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο σκέλος της σκοποβολής καθώς από το 92% που είχε έπεσε στο 86% την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο Σεμπάστιαν Σάμουελσον από την Σουηδία, που άρχισε την περασμένη σεζόν με 2 νίκες σε αγώνα σπριντ, είναι ένας ακόμα διαθλητής που θέλει να βελτιωθεί στο σκέλος της σκοποβολής.

 Στις γυναίκες, φαβορί για άλλη μία χρονιά είναι οι αδερφές Έμπεργκ με τις Σουηδές, να έχουν πάρει το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου, Ελβίρα και Χάνα κατέλαβαν την 2η και 4η θέση αντίστοιχα στην τελική κατάταξη.

 Η Μάρτε Όλσου Ρόισλαντ από τη Νορβηγία, κυρίαρχη την περασμένη σεζόν παίρνοντας τον τίτλο στη γενική με διαφορά άνω των 100 βαθμών, θα είναι το φαβορί αν και θα απουσιάσει από την πρεμιέρα της σεζόν. Οι ελπίδες της Αυστρίας στηρίζονται στη Λίζα Χάουζερ η οποία πήρε την 3η θέση στη γενική της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και τερμάτισε 16 φορές στην πρώτη δεκάδα ενός αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά