fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η πρώτη νίκη της σεζόν στον Πονσιλουόμα (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η πρώτη νίκη της σεζόν στον Πονσιλουόμα (vid)

Ο Σουηδός Μάρτιν Πονσιλουόμα έχασε μία βολή στην πρώτη παρουσία του από το σκοπευτήριο από την όρθια θέση ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει στον ατομικό αγώνα 20 χιλιομέτρων και να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σεζόν για το παγκόσμιο κύπελλο διάθλου.

 Ο Σουηδός είχε τον καλύτερο χρόνο με 49 λεπτά και 36,6 δευτερόλεπτα στο Κοντιολάχι της Φινλανδίας που αντίθετα με την παράδοση φιλοξενεί τον πρώτο σταθμό της σεζόν καθώς το Έστερσουντ της Σουηδίας δεν περιλαμβάνεται στο καλεντάρι. Η νίκη αυτή ήταν η δεύτερη στην καριέρα του σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου με την προηγούμενη να είναι στην Πολιούκα της Σλοβενίας, ένας αγώνας – σπριντ τότε – που προσμετρούσε και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 Ο Ελβετός Νίκλας Χάρτβεγκ, αλάνθαστος στα 4 περάσματα από το πεδίο βολής, πήρε τη 2η θέση σε απόσταση 37.2 δευτερολέπτων από το νικητή, για πρώτη φορά σε βάθρο παγκοσμίου κυπέλλου ενώ το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του σημείωσε και ο Γερμανός Έρικ Τσόμπελ, με την 3η θέση σε απόσταση 59,3 δευτερολέπτων από το νικητή.

 Χάρτβεγκ και Τσόμπελ ήταν και οι μοναδικοί που βρήκαν και στους 20 στόχους στο σκοπευτήριο σε έναν αγώνα που δεν πήγε καλά για το φαβορί, τον Γάλλο Κεντάν Φιγιόν Μαγιέ (15ος) και τον Νορβηγό Γιοχάνες  Τίνιες Μπο (12ος).  

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά