fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι αδελφές Έμπεργκ οδήγησαν την Σουηδία στη νίκη (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι αδελφές Έμπεργκ οδήγησαν την Σουηδία στη νίκη (vid)

Η Χάνα και η Ελβίρα Έμπεργκ έκαναν τη διαφορά στις τελευταίες δύο σειρές με την Σουηδία να επικρατεί στον πρώτο ομαδικό αγώνα γυναικών στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου στο δίαθλο.

 Με το χαρακτηριστικό δυναμικό στιλ στο σκέλος της χιονοδρομίας η Ελβίρα Έμπεργκ, αγωνιζόμενη τέταρτη και τελευταία χρονικά οδήγησε την ομάδα της Σουηδίας και τις συναθλήτριές της, Λιν Πέρσον, Άννα Μάγκνουσον και τη μεγάλη της αδερφή, τη Χάνα, στη νίκη με επίδοση μίας ώρας 14 λεπτών και 59,8 δευτερολέπτων στο Κοντιολάχτι της Φινλανδίας.

 Η σουηδική τετράδα είχε 6 άστοχες βολές ωστόσο κατάφερε να πάρει την 3η νίκη της στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του είδους. Η Γερμανία, με ένα καλό τελευταίο σκέλος από την Ντενίζ Χέρμαν, κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε απόσταση 28,1 δευτερολέπτων ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2021 Νορβηγία σε απόσταση 31,5 δευτερολέπτων από τις νικήτριες.

Για την Σουηδία αυτή ήταν η 6η νίκη στην ιστορία της και η δεύτερη στο Κοντιολάχτι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σκανδιναβική χώρα πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και πήρε τον τίτλο την περασμένη σεζόν στο παγκόσμιο κύπελλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά