fbpx

Grand Prix Finals: Στον Σόμα Ούνο το χρυσό μετάλλιο (vid)

Grand Prix Finals: Στον Σόμα Ούνο το χρυσό μετάλλιο (vid)

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Σόνα Ούμο από την Ιαπωνία, αποδείχθηκε κορυφαίος και στο Τορίνο της Ιταλίας παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο μετά τους τελικούς του Γκραν Πρι καλλιτεχνικού πατινάζ μετρώντας πριν 2 δεύτερες και ισάριθμες τρίτες θέσεις.

 Ο Ούνο μπορεί να είχε πτώση περιμένοντας το σκορ του Γιαμαμότο ο οποίος αγωνίστηκε πριν από εκείνον, αλλά όταν άρχισε το πρόγραμμά του ήταν αλάνθαστος με ένα τετραπλό λουπ, φλιπ, σάλχοφ, 2 τετραπλά τόλουπ και και 2 τριπλά άξελ. Κάτοχος 2 Ολυμπιακών μεταλλίων πέτυχε ατομικό ρεκόρ σε ελεύθερο πρόγραμμα με 204,47 βαθμούς και έφτασε συνολικά τους 304,46.

 Ο συμπατριώτης του, ο Σότα Γιαμαμότο, πέτυχε επίσης ατομικό ρεκόρ με ένα τριπλό άξελ και περιστροφές τετάρτου επιπέδου. Η περιστροφή δεν ήταν καλή στο δεύτερο τριπλό άξελ που δοκίμασε με τον κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στο NHK Trophy να παίρνει 179,49 βαθμούς και να παίρνει τη 2η στο σύνολο με 274,35.

 Παγκόσμιος πρωταθλητής στους νέους, ο Ίλια Μαλίνιν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν 5ος μετά το σύντομο πρόγραμμα αλλά έκανε την υπέρβασή του στο ελεύθερο. Ο πρωταθλητής του Skate America είχε πέντε τετραπλά άλματα, ένα από αυτά ήταν άξελ και πήρε 191,84 βαθμούς ανεβαίνοντας στην 3η θέση γενικής με 271,94.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά