fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο έκανε τη δουλειά για τη Νορβηγία (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο έκανε τη δουλειά για τη Νορβηγία (vid)

O Βέτλε Σιάασταντ Κρίστιανσεν παίρνοντας προβάδισμα που ξεπερνούσε το ένα λεπτό κατάφερε να δώσει στη Νορβηγία τη νίκη στο ομαδικό αγώνισμα ανδρών του Χόκφιλτσεν στην Αυστρία, στο δεύτερο σταθμό της σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου διάθλου.

 Στούρλα Χολμ Λεγκράιντ, Φίλιπ Φιέλντ Άντερσεν και Γιοχάνες Τίγκνες Μπο είχαν προηγηθεί στον αγώνα για τη Νορβηγία με τον τελευταίο να μπαίνει στον αγώνα με μειονέκτημα 5,5 δευτερολέπτων και να δίνει προβάδισμα άνω του λεπτού στον Κρίστιανσεν ο οποίος αναγκάστηκε να εκτίσει γύρο ποινής, ωστόσο έκανε αρκετά για να δώσει τη νίκη με διαφορά 20 δευτερολέπτων από την Σουηδία και 28,6 από τη Γερμανία.

«Για μένα αυτή η διαφορά ήταν ό,τι το χειρότερο διότι όσο μεγαλύτερο χρονικό πλεονέκτημα έχεις τόσο περισσότερο χρόνο διαθέτεις για να τα κάνεις….μούσκεμα», είπε ο Κρίστιανσεν. «Προσπαθούσα να σκέφτομαι θετικά, ανοίγοντας τη διαφορά στο σκέλος της χιονοδρομίας. Στην όρθια θέση στο πεδίο βολής αισθανόμουν καλά αλλά άρχισα με κακό ρυθμό. Δεν είμαι ακόμα σε θέση να διαχειρίζομαι αυτές τις καταστάσεις αλλά θα έρθει και αυτή η στιγμή».

 Η Νορβηγία, κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μετράει 6 νίκες στους τελευταίους 7 αγώνες σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου με την τελευταία που τη νίκησε να είναι η Ρωσία τον περασμένο Ιανουάριο. Στο Χόκφιλτσεν οι άνδρες της Νορβηγίας μετρούν πλέον 13 νίκες σε 25 αγώνες στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 50%.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά