fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νέα νίκη για τη Χόλντενερ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νέα νίκη για τη Χόλντενερ (vid)

Ήταν να μην γίνει η αρχή για τη Γουέντι Χόλντενερ καθώς η σκιέρ από την Ελβετία πήρε νέα νίκη, 2η στην σεζόν, στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης του παγκοσμίου κυπέλλου αλπικού σκι, αυτή τη φορά στην Σεστριέρε της Ιταλίας.

 Η Χόλντενερ είχε ένα περίεργο ρεκόρ, η μοναδική σε άνδρες και γυναίκες με 30 βάθρα σε έναν συγκεκριμένο αγώνισμα χωρίς ωστόσο να έχει πάρει ποτέ νίκη. Η 31η ήταν και η καθοριστική για την Ελβετίδα η οποία πήρε τη νίκη στο Κίλινγκτον, την οποία ωστόσο έπρεπε να μοιραστεί. Αυτή τη φορά στην Σεστριέρε, η Χόλντενερ ήταν μόνη της στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

 Η Ελβετίδα πήρε τρίτο βάθρο στην σεζόν και έγινε η πρώτη από τη χώρα της που σημειώνει διαδοχική νίκη στην τεχνική κατάβαση μετά τη Βρένι Σνάιντερ το 1994. Η Χόλνεντερ κατάφερε να επικρατήσει των φαβορί, της Αμερικανίδας Μικαέλα Σίφριν και της Σλοβάκας Πέτρα Βιλχόβα με την Σίφριν να αποδεικνύεται βραδύτερη για 47 εκατοστά του δευτερολέπτου ενώ η Βιλχόβα  ήταν 7 δέκατα πίσω από τη νικήτρια.

 «Είναι υπέροχο, δεν μπορώ να το πιστέψω, θα μπορούσα να πω ότι είναι εξωπραγματικό. Το 2ο σκέλος ήταν το καλύτερο που έχω κάνει ποτέ σε αγώνα για την ακρίβεια», είπε η Χόλντενερ. Η ίδια μετρά πλέον 47 βάθρα και 5 νίκες καριέρας στο παγκόσμιο κύπελλο. Σίφριν και Βιλχόβα μοιράζονται την πρώτη θέση στη βαθμολογία του αγωνίσματος με την Αμερικανίδα να φτάνει τα 123 βάθρα καριέρας.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά