fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικητής στη Βαλ Ντ’Ιζέρ ο Μπρότεν, ακυρώθηκε ο Γκιννής (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικητής στη Βαλ Ντ’Ιζέρ ο Μπρότεν, ακυρώθηκε ο Γκιννής (vid)

Λίγα λεπτά μετά την επικράτησή του στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στη Βαλ Ντ’Ιζέρ της Γαλλίας και την 4η νίκη της καριέρας του σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου αλπικού σκι, το μόνο που ήθελε ο Λούκας Μπρότεν από τη Νορβηγία ήταν να επιστρέψει στην κορυφή της πλαγιάς.

«Θέλω να το κάνω ξανά», είπε ο 22χρονος που με ένα απίστευτο δεύτερο σκέλος πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα τεχνικής κατάβασης της σεζόν με διαφορά 84 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Αυστριακό Μάνουελ Φέλερ ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Ελβετός Λοϊκ Μεϊγιάρ.

 Στη 2η θέση μετά το πρώτο σκέλος, ο Μπρότεν, του οποίου η μητέρα είναι Βραζιλιάνα και αρχικά δοκίμασε τις δυνάμεις του στο ποδόσφαιρο, έκανε την αντεπίθεση στον πρωτοπόρο και συμπατριώτη του, Χένρικ Κριστόφερσεν, με την ταχύτερη επίδοση στο δεύτερο σκέλος, Με στόχο να πάρει για 4η φορά νίκη στον πρώτο αγώνα μίας σεζόν στην τεχνική κατάβαση, ο Κριστόφερσεν είχε πολλά λάθη στο δεύτερο σκέλος με αποτέλεσμα να καταλάβει την 6η θέση.

Ο αγώνας είχε δυσάρεστη εξέλιξη για τον Αλέξανδρο Γκιννή με τον Έλληνα σκιέρ να πετυχαίνει τον 13ο χρόνο στο πρώτο σκέλος και να σημειώνει την 12η ταχύτερη συνολική επίδοση μετά το δεύτερο που θα ήταν και η 2η καλύτερη παρουσία του μετά την 11η θέση στο Φλαχάου της Αυστρίας τον Ιανουάριο του 2021. Όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες μετά τον αγώνα οι κριτές αποφάσισαν ότι ο Γκιννής πέρασε αντικανονικά την 2η πόρτα στο δεύτερο σκέλος με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η επίδοσή του.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά