fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο εκπληκτικός Γκιννής τερμάτισε 12ος, αλλά ακυρώθηκε!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο εκπληκτικός Γκιννής τερμάτισε 12ος, αλλά ακυρώθηκε!

Ο Αλέξανδρος Γκιννής θύμισε μέρες Φλαχάου στον πρώτο αγώνα του της σεζόν, στο Παγκόσμιο κύπελλο της Βαλ Ντ’ Ιζέρ στη Γαλλία στην τεχνική κατάβαση, με τον Έλληνα σκιέρ να κάνει δύο εξαιρετικές διαδρομές σε 1ο και 2ο σκέλος, να κατακτά την 12η θέση (δεύτερο καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα του μετά το Φλαχάου στην Αυστρία τον Ιανουάριο του 2021), αλλά στο τέλος να ακυρώνεται από τους κριτές, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο Έλληνας σκιέρ πέρασε αντικανονικά τη 2η πόρτα στο 2ο σκέλος του αγώνα.

Η ημέρα στο Βαλ Ντ’ Ιζέρ ξεκίνησε ιδανικά για τον 28χρονο Γκιννή, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της τεχνικής κατάβασης έχοντας τον 13ο καλύτερο χρόνο (51.46), ένα αναμφίβολα εντυπωσιακό ξεκίνημα.

Στο 2ο σκέλος ο Γκιννής πέρασε στο 1ο split όντας 6 εκατοστά ταχύτερος από τον πρωτοπόρο μέχρι εκείνο το διάστημα, τον Νορβηγό Χένρικ Κριστόφερσεν. Ένα στιγμιαίο λάθος στο 3ο spilt τον έκανε να χάσει αρκετό χρόνο, ωστόσο ο Έλληνας σκιέρ κατάφερε να μαζέψει μερικά εκατοστά στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής σημειώνοντας τον 12ο καλύτερο χρόνο στον αγώνα.

Ωστόσο, τα δυσάρεστα νέα ήρθαν λίγο αργότερα για τον 28χρονο, καθώς μετά από παρέμβαση αρχικά των Αυστριακών, αλλά και αργότερα των Κροατών οι κριτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τον Γκιννή σύμφωνα με τον κανονισμό (629.3) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIS) για αντικανονικό πέρασμα από την πόρτα.

Αν και το βίντεο δεν δείχνει ξεκάθαρα ότι το πέδιλο του Γκιννή έχει πατήσει την πόρτα, η ουσία είναι ότι ο Έλληνας σκιέρ ακυρώθηκε μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια που έκανε στην πρεμιέρα του στο Παγκόσμιο κύπελλο, ωστόσο από την άλλη έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο του που δεν είναι άλλος από τη συγκομιδή βαθμών.

Την 1η θέση κατέκτησε ο Νορβηγός Λούκας Μπρότεν, στην 4η νίκη της καριέρας του σε παγκόσμιο κύπελλο, ενώ στο βάθρο τον ακολούθησαν οι Μάνουελ Φέλερ (Αυστρία) και Λόικ Μεϊγιάρ (Ελβετία).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά