fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Νίκη χωρίς ρεκόρ για τον Ρεστ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Νίκη χωρίς ρεκόρ για τον Ρεστ (vid)

Έχοντας επικρατήσει στους πρώτους 2 αγώνες των 5.000 μέτρων για το παγκόσμιο κύπελλο πατινάζ ταχύτητας, ο Πάτρικ Ρεστ από την Ολλανδία είχε στόχο το ρεκόρ πίστας του συμπατριώτη του, Σβεν Κράμερ, ωστόσο δεν τα κατάφερε στο Κάλγκαρι του Καναδά μένοντας με την ικανοποίηση της νίκης.

 Ο Ολλανδός σταμάτησε το χρονόμετρο στα 6 λεπτά και 5,60 δευτερόλεπτα μένοντας πάνω από 2 δευτερόλεπτα μακριά από την επίδοση του Κράμερ. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο επίσης Ολλανδός Μπο Σνέλινκ ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Ντάβιντε Γκιότο από την Ιταλία.

Στην πίστα του Χέρενφεν τον περασμένο Νοέμβριο και σε χαμηλό υψόμετρο, ο Ρεστ, είχε σημειώσει ρεκόρ πίστας κάτι που τον έκανε να ελπίζει ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι ανάλογο και στην πίστα του Καλγκαρι που βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο. «Κάποιοι αθλητές εδώ ήταν λίγο ταχύτεροι συγκριτικά με το Χέρενφεν και άλλοι όχι», είπε. «Ο πάγος εδώ δεν είναι πολύ καλύτερος από το Χέρενφεν. Οι πρώτοι γύροι ήρθαν εύκολα αλλά 6 γύρους πριν το τέλος ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα και το ρεκόρ δεν θα ήταν εφικτό οπότε απλά αγωνίστηκα για τη νίκη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά