fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έγραψε ιστορία ο Γκιουζέλι (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έγραψε ιστορία ο Γκιουζέλι (vid)

Σε έναν αγώνα που μερικά από τα μεγάλα ονόματα έμειναν εκτός τελικού στον αγώνα Big Air στο Έντμοντον του Καναδά για το παγκόσμιο κύπελλο σνόουμπορντ, ο 17χρονος Βαλεντίνο Γκιουζέλι πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του και έγινε ο πρώτος Αυστραλός που παίρνει νίκη σε αυτό το αγώνισμα.

 Ο Γκιουζέλι έγινε γνωστός ως αθλητής του halfpipe σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στο pipe air πριν 2 χρόνια και από τότε έδειξε ότι είναι ο ικανότερος και στα τρία αγωνίσματα, παίρνοντας πέρυσι το πρώτο του βάθρο στον αγώνα slopestyle της Σιλβαπλάνα προτού έρθει και η πρώτη νίκη στο Έντμοντον.

 Με συνολικό σκορ 172,50 βαθμών ο Γκιουζέλι αποδείχθηκε ο κάτοχος της υψηλότερης συνολικής βαθμολογίας προσπερνώντας τον Κρις Κόρνινγκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες με διαφορά μόλις μισού βαθμού από τον Αυστραλό. Την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Καναδός Νικολά Λαφραμπουάζ ενώ ο Γκιουζέλι είναι και ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία με 140 βαθμούς. Επόμενος σταθμός αυτή την εβδομάδα το Κόπερ Μάουντεν των Ηνωμένων Πολιτειών με τον πρώτο αγώνα halfpipe της σεζόν.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά