fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ ταχύτητας: Επιστροφή στις νίκες για την Σάουτεν (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ ταχύτητας: Επιστροφή στις νίκες για την Σάουτεν (vid)

Μετά την 7η θέση στον αγώνα των 3.000 μέτρων και την 4η στην ομαδική καταδίωξη με τις Ράινα Ανέμα και Μαράικε Γκρένεβουντ, η Ιρένε Σάουτεν ανέκαμψε με το χρυσό στη μαζική εκκίνηση.

 Κάτοχος του τίτλου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Σάουτεν είχε πάρει τη νίκη στη μαζική εκκίνηση και στο Χέρενφεν ενώ στο Γκάλγκαρι εκείνη και η συναθλήτριά της, η Γκρένεβουντ ακολούθησαν ξανά την τακτική των ατομικών επιθέσεων.

 «Προσπαθήσαμε να επιτεθούμε η μία μετά την άλλη», είπε η Σάουτεν. «Για την ακρίβεια ελπίζαμε ότι κάποια θα ήταν ικανή να ξεφύγει αλλά η Ιβανί Μπλοντάν ήταν σε εγρήγορση και τότε καταλάβαμε ότι όλα θα καταλήξουν σε ένα μαζικό σπριντ. Η Μαράικε ανέβασε το ρυθμό στα 500 μέτρα από τον τερματισμό και κατάφερα να την περάσω στα 300 μέτρα. Μπήκαμε στην τελευταία στροφή με 2 Ολλανδές μπροστά οπότε αυτό ήταν τέλειο».

 Στην τελική ευθεία, η Γκρένεβουντ δέχθηκε προσπέραση από την Αμερικανίδα Μία Κίλμπεργκ-Μαντζανέλο και τη Μπλοντέν με την τελευταία ωστόσο να ακυρώνεται εξαιτίας αντικανονικής κίνησης και τη Γκρένεβουντ να παίρνει το χάλκινο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά