fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νέα νίκη για τον Μπρότεν (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νέα νίκη για τον Μπρότεν (vid)

Μία εβδομάδα μετά τη νίκη στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στη Βαλ Ντ’Ιζέρ, ο Νορβηγός Λούκας Μπρότεν δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

 «Η νίκη είναι σαν ναρκωτικό, απλά χρειάζεσαι περισσότερο», είπε ο 22χρονος μετά την επιτυχία του στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση της Άλτα Μπάντια στην Ιταλία με διαφορά μόλις 2 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον συμπατριώτη του, τον Χένρικ Κριστόφερσεν, για το παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι.

 Στην 3η θέση μετά το πρώτο σκέλος, ο Μπρότεν ξεπέρασε τα λάθη στο μεσαίο κομμάτι της δεύτερης προσπάθειάς του και αποδείχθηκε ταχύτερος καθώς ο Κριστόφερσεν αλλά και ο καλύτερος όλων στο πρώτο μέρος, ο Σλοβένος Ζαν Κράνιετς δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την επίδοσή του. Ο Κράνιετς υποχώρησε στην 5η θέση επιτρέποντας στον Μάρκο Όντερματ να βρεθεί στο βάθρο όντας τρίτος και να πάρει 60 πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στη γενική βαθμολογία της σεζόν.

Πρωταγωνιστής της ημέρας ωστόσο ήταν ο Μπρότεν ο οποίος ονειρευόταν από παιδί τη νίκη στην περίφημη πίστα της Γκραν Ρίζα. «Είναι απίστευτο», είπε. «Μεγαλώνοντας, έβλεπα την Άλτα Μπάντια από παιδί είναι μία από το αγαπημένες μου, σίγουρα, είναι σίγουρα η ομορφότερη πλαγιά για γιγαντιαίο σλάλομ του κόσμου. Δεν πιστεύω ότι νίκησα εδώ, θα θυμάμαι αυτή την ημέρα για πάντα».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά