fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Short Track: Ολλανδική κυριαρχία στο Αλμάτι (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο Short Track: Ολλανδική κυριαρχία στο Αλμάτι (vids)

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η δράση στο Αλμάτι του Καζακστάν για το παγκόσμιο κύπελλο short track, τον 4ο σταθμό της σεζόν με την Σούζαν Σούλτινγκ να παίρνει τη νίκη στα χίλια μέτρα και την συμπατριώτισσά της Γιάρα Φαν Κέρχοφ να κάνει το 1-2 στο δεύτερο αγώνα των 500 μέτρων με την επίσης Ολλανδή Μισέλ Βέλζεμπερ.

Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνα για την Φαν Κέρχοφ καθώς οι προηγούμενες ήταν σε ομαδικό επίπεδο. Η 32χρονη αποδείχθηκε καλύτερη σε έναν επεισοδιακό αγώνα που περιλάμβανε τρεις επανεκκινήσεις. Ο αγώνας έγινε ακόμα πιο δραματικός με την Φαν Κέρχοφ να είναι η μοναδική που τερμάτισε φορώντας 2 παγοπέδιλα μετά την σύγκρουση στα τελευταία μέτρα. Δεύτερη η Μισέλ Βέλζεμπερ με την Πέτρα Γιασαπάτι από την Ουγγαρία να παίρνει το χάλκινο.

 Ιδανικά έκλεισε το 2022 η Σουζάν Σούλτινγκ που μία ημέρα μετά τη νίκη στα 500 μέτρα επί της Νατάλι Μαλισέφσκα επικράτησε και στην απόσταση των χιλίων μέτρων. Η Σούλτινγκ πέρασε μπροστά από την πρώτη στροφή και άφησε 2η την Αμερικανίδα Κρίστεν Σάντος-Γκρίσγουολντ με την Άννα Ζάιντελ από τη Γερμανία να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Ο Τζι Γουόν Παρκ από τη Νότια Κορέα στους άνδρες και η Σουζάν Σούλτινγκ από την Ολλανδία στις γυναίκες είναι οι πρωτοπόροι στη γενική του παγκοσμίου κυπέλλου. Η δράση επιστρέφει στη Δρέσδη της Γερμανίας το διάστημα 3-5 Φεβρουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά