fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έγραψε ιστορία ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έγραψε ιστορία ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο (vid)

Ο Νορβηγός Γιοχάνες Τίγκνες Μπο αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα σπριντ στην Πολιούκα της Σλοβενίας φτάνοντας τις 6 νίκες στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου διάθλου, το σημαντικότερο όμως είναι το ότι έγινε ο πρώτος άνδρας που παίρνει την πρώτη θέση και στους πρώτους τέσσερις αγώνες σπριντ σε μία σεζόν, κάτι που είχε γίνει μέχρι σήμερα μόνο από μία γυναίκα, την Γιρίνα Πέλτσοβα της τότε Τσεχοσλοβακίας την αγωνιστική περίοδο 1989-1990.

 Χάνοντας μία βολή από τη θέση πρηνηδόν, ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο ήταν και πάλι σε πολύ ανώτερο ρυθμό από τον ανταγωνισμό στο σκέλος της χιονοδρομίας σημειώνοντας την ταχύτερη επίδοση και με σημαντική διαφορά, κάτι που του δίνει τον τίτλο του φαβορί και για τον αυριανό αγώνα καταδίωξης.

 Ο μεγάλος του αδερφός, ο Τάριε Μπο, ήταν αλάνθαστος στα 2 περάσματα από το σκοπευτήριο και πήρε το πρώτο του βάθρο στην σεζόν με τη 2η θέση και με διαφορά σχεδόν 48 δευτερολέπτων. Το βάθρο ήταν νορβηγική υπόθεση καθώς ο Στούρλα Χολμ Λεγκράιντ, με μία άστοχη βολή, τερμάτισε με την 3η επίδοση και με διαφορά 58 δευτερολέπτων από τον συμπατριώτη του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά