fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Ιστορική νίκη για την Γκρενιέ στην Κράνισκα Γκόρα (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Ιστορική νίκη για την Γκρενιέ στην Κράνισκα Γκόρα (vid)

Με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Μικαέλα Σίφριν και την προσπάθειά της να φτάσει τις 82 νίκες καριέρας στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι και να ισοφαρίσει το ρεκόρ της επίσης Αμερικανίδας Λίντσεϊ Βον, η Βαλερί Γκρενιέ από τον Καναδά ήταν εκείνη που έκλεψε την παράσταση παίρνοντας τη νίκη στον αγώνα γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης στην Κράνισκα Γκόρα της Σλοβενίας.

 Με 2 εξαιρετικά σκέλη η Καναδή πήρε όχι μόνο το πρώτο βάθρο της καριέρας της αλλά και την πρώτη της νίκη, η πρώτη από τον Καναδά που κερδίζει αγώνα γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, για την ακρίβεια μετά την Κάθι Κρέινερ που είχε πάρει τη νίκη στο Πρόνφτεν της Γερμανίας, στις 6 Ιανουαρίου του 1974. «Δεν έχω λόγια, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε η 26χρονη Γκρενιέ. «Είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό, το περίμενα για καιρό και θα κλάψω από ευτυχία».

Στη δεύτερη θέση και σε απόσταση 37 εκατοστών του δευτερολέπτου κατετάγη η Ιταλίδα Μάρτα Μπαζίνο ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε η Σλοβάκα Πέτρα Βιλχόβα σε απόσταση 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τη νικήτρια. Η Σίφριν θα πρέπει να περιμένει για την 82η νίκη της καθώς κατέλαβε την 6η θέση στον αγώνα αποτυγχάνοντας να καταγράψει 6η διαδοχική επιτυχία στην σεζόν.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά