fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικητής ο Μπρότεν, 20ος ο Γκιννής (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικητής ο Μπρότεν, 20ος ο Γκιννής (vid)

O Λούκας Μπρότεν από τη Νορβηγία έφτασε τις 2 νίκες στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου αλπικού σκι και τις 5 καριέρας καθώς επικράτησε στην τεχνική κατάβαση στο Αντελμπόντεν της Ελβετίας.

 Ο 22χρονος, ο πρώτος στην ιστορία που γεννήθηκε μετά το 2000 και πήρε νίκη σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου, το 2020 στο Ζέλντεν της Αυστρίας, είχε συνολική επίδοση ενός λεπτού και 49,31 δευτερολέπτων με τη Νορβηγία να κάνει το 1-2 καθώς ακολούθησε από τη 2η θέση ο συμπατριώτης και συνομήλικός του Άτλε Λι ΜακΓκραθ σε απόσταση 71 εκατοστών του δευτερολέπτου.

 Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Γερμανός Λίνους Στράσερ που ήταν βραδύτερος κατά 92 εκατοστά του δευτερολέπτου από το νικητή σε έναν αγώνα με εκπλήξεις καθώς ο Νορβηγός Χένρικ Κριστόφερσεν δεν μπόρεσε να είναι μεταξύ των 30 ταχύτερων του πρώτου σκέλους και ο κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Γάλλος Κλεμάν Νοέλ, δεν ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του αγώνα.

Από ελληνικής πλευράς παρών ήταν ο Αλέξανδρος Γκιννής ο οποίος πέρασε στο δεύτερο σκέλος με τον 28ο χρόνο και κατέλαβε τελικά την 20η θέση σημειώνοντας και τους πρώτους του βαθμούς στην σεζόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά