fbpx

Δημοφιλέστερη αθλήτρια της χρονιάς στη Ρωσία η Καμίλα Βαλίεβα

Δημοφιλέστερη αθλήτρια της χρονιάς στη Ρωσία η Καμίλα Βαλίεβα

Η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα, η οποία κινδυνεύει με αποκλεισμό τεσσάρων ετών καθώς βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ψηφίστηκε ως η δημοφιλέστερη αθλήτρια του 2022 στη Ρωσία.

 Η ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε το κρατικό κέντρο είδε την 16χρονη παίρνει το 7% των ψήφων με τον τρεις φορές «χρυσό» Ολυμπιονίκη του σκι αντοχής, Αλεξάντερ Μπολσούνοφ, να ακολουθεί από τη 2η θέση με 5% και τον αστέρα του NHL, Αλεξάντερ Οβέτσκιν, να παίρνει την 3η θέση με 4%.

«Οι Ρώσοι αντιδρούν στηρίζοντας τους αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ καθώς το 14% των συνολικών ψήφων πήγαν σε πρόσωπα του συγκεκριμένου αθλήματος», αναφέρει στη μελέτη της έρευνας το κέντρο που την πραγματοποίησε όπως μεταδόθηκε από το πρακτορείο TASS. Το καλλιτεχνικό πατινάζ πηγαίνει παραδοσιακά καλά στην έρευνα καθώς ο κάτοχος 2 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, ο Εβγκένι Πλουσένκο, είχε αναδειχθεί δημοφιλέστερος το 2006, το 2007, το 2012 και το 2014. Η Αλίνα Ζαγκίτοβα είχε πάρει την πρώτη θέση το 2018 στο τέλος μίας χρονιάς όπου είχε πάρει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Πιονγκτσάνγκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά