fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νικήτρια και στο Ρουπόλντινγκ η Νορβηγία (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νικήτρια και στο Ρουπόλντινγκ η Νορβηγία (vid)

Με πρωταγωνιστές τους Σβέτλε Σιάασταντ Κρίστιανσεν και Γιοχάνες Τίγκνες Μπο η Νορβηγία έκανε το 3 στα 3 στους αγώνες σκυταλοδρομίας ανδρών στο παγκόσμιο κύπελλο διάθλου παίρνοντας τη νίκη και στο Ρουπόλντινγκ της Γερμανίας.

Νικήτρια στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, η Νορβηγία μπήκε ως το φαβορί ωστόσο ο Στούρλα Χολμ Λεγκράιντ αναγκάστηκε να εκτίσει γύρο ποινής ξοδεύοντας τις τρεις εφεδρικές σφαίρες, κάτι που έφερε στην κορυφή τη Γαλλία με τον αλάνθαστο Ερίκ Περό.

 Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει στους αθλητές της τρίτης σειράς όταν ο Αντονάν Γκιγκονά για τη Γαλλία αναγκάστηκε με την σειρά του να εκτίσει γύρο ποινής. Ο Σβέτλε Σιάσταντ Κρίστιανσεν, που ήταν πολύ ανώτερος έφερε τη Νορβηγία στα 2 δέκατα του δευτερολέπτου από την κορυφή και από εκεί και μετά την κατάσταση ανέλαβε ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο.

 Ο Νορβηγός, νικητής στους 8 από τους 11 ατομικούς αγώνες της σεζόν, αν και αστόχησε σε 2 βολές από την όρθια θέση ήταν πολύ ανώτερος στο σκέλος της χιονοδρομίας δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, τη 7η στους τελευταίους 8 αγώνες και την 16η στους τελευταίους 23 αγώνες του είδους. Η Γερμανία πήρε τη 2η θέση μπροστά στο κοινό της χώρας της με τη Γαλλία να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου. Η νίκη αυτή ήταν και η 26η στην καριέρα του Τάριε Μπο ο οποίος πλησίασε σε απόσταση 10 νικών το απόλυτο ρεκόρ του συμπατριώτη του, Όλε Αϊνάρ Μπιορντάλεν.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά