fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Σε Γκιουζέλι και Ιβαμπούτσι οι τίτλοι στο Big Air

Παγκόσμιο Κύπελλο: Σε Γκιουζέλι και Ιβαμπούτσι οι τίτλοι στο Big Air

Ο Βαλεντίνο Γκιουζέλι έγινε ο πρώτος Αυστραλός που κατακτά τον τίτλο στο Big Air για το παγκόσμιο κύπελλο σνόουμπορντ μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Κράισμπεργκ της Αυστρίας ενώ η Ρέιρα Ιβαμπούτσι από την Ιαπωνία πέτυχε το ίδιο στην κατηγορία των γυναικών.

 Στον αγώνα των ανδρών η Ιαπωνία ήταν εκείνη που κατέλαβε και τις τρεις θέσεις του βάθρου με τον Τάιγκα Χασεγκάβα να παίρνει τη νίκη με 186 βαθμούς. Ο Ριόμα Κιμάτα ακολούθησε από τη 2η με 182,50 κι έγινε ο πρώτος στην ιστορία που πετυχαίνει το backside 180 σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου ενώ την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε ο Κίρα Κιμούρα με 181,75. Ο Γκιουζέλι πήρε την 4η θέση με 180 βαθμούς, αποτέλεσμα αρκετό για να πάρει τον τίτλο με 214 πόντους. Ο Αμερικανός Κρις Κόρνινγκ ήταν δεύτερος με 196 ενώ αν και απών, ο Νορβηγός Μάρκους Κλίβελαντ, ήταν τρίτος με 140.

 Κάτοχος δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων στο αγώνισμα, η Αυστριακή Άνα Γκάσερ πήρε την πρώτη της νίκη σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου μετά από 6 χρόνια με 179,95 βαθμούς ενώ η Νεοζηλανδή Ζόι Σαντόφσκι-Σίνοτ έκανε το πρώτο switch backside 1260 ακολουθώντας από  τη 2η θέση με 176,50. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Γιαπωνέζα Κοκόμο Μουράσε, όπως έκανε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η συμπατριώτισσά της, η Ιβαμπούτσι, κατέλαβε την 8η θέση στον αγώνα, αυτό ωστόσο ήταν αρκετό για να της δώσει τον τίτλο, μπροστά από τη Μουράσε και την Γκάσερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά