fbpx

Ευρωπαϊκό Short Track: Ιστορική νίκη για το Βέλγιο (vid)

Ευρωπαϊκό Short Track: Ιστορική νίκη για το Βέλγιο (vid)

Η Βελγίδα Χάνε Ντέμετ έκανε την έκπληξη επικρατώντας στο αγώνισμα των χιλίων μέτρων στερώντας από την Ολλανδή Σουζάν Σούλτινγκ την ευκαιρία να πάρει και τα 5 χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πατινάζ ταχύτητας σε σύντομη πίστα στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

 Η 25χρονη Σούλτινγκ, κάτοχος του τίτλου στη γενική στα προηγούμενα 3 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είχε ανακοινώσει πριν τους αγώνες ότι είναι το φαβορί σε κάθε απόσταση και θέλει να πάρει όλες τις νίκες. Την πρώτη ημέρα επικράτησε στα 1.500 και 500 μέτρα ενώ τη δεύτερη πήρε τη νίκη στο ομαδικό γυναικών και το μεικτό ομαδικών.

 Στο αγαπημένο της αγώνισμα, τα χίλια μέτρα, όπου μετράει 2 τίτλους σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η Σούλτινγκ είδε την 26χρονη αντίπαλό της να επικρατεί και να δίνει το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση στο Βέλγιο. Η ίδια έχει ήδη γράψει ιστορία για τη χώρα της καθώς πήρε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για το Βέλγιο, το χάλκινο, στη διοργάνωση του Πεκίνου.

 Η Ολλανδία ήταν πάντως η κυρίαρχη δύναμη καθώς πήρε την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων για 3η διαδοχική διοργάνωση με σύνολο 10 εκ των οποίων 6 χρυσά, 3 αργυρά και ένα χάλκινο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά