fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έκανε το ρεκόρ με τις 83 νίκες η Μικαέλα Σίφριν! (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έκανε το ρεκόρ με τις 83 νίκες η Μικαέλα Σίφριν! (vid)

Μία ιστορική στιγμή έζησε το κοινό στο Κρόνπλατς της Ιταλίας καθώς η Μικαέλα Σίφριν είναι πλέον η πιο επιτυχημένη σκιέρ στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι φτάνοντας τις 83 νίκες καριέρας με τη νέα της επιτυχία στη γιγανταία τεχνική κατάβαση.

 Η Αμερικανίδα είχε ισοφαρίσει πριν 2 εβδομάδες στην Κράνισκα Γκόρα της Σλοβενίας την επίδοση της συμπατριώτισσάς της, της Λίντσεϊ Βον και πλέον κατέχει το απόλυτο ρεκόρ στις γυναίκες ενώ βρίσκεται σε απόσταση τριών νικών από τις 86 του Σουηδού Ίνγκεμαρ Στένμαρκ.

 Ταχύτερη στο πρώτο σκέλος η Σίφριν αποδείχθηκε ανώτερη και στο δεύτερο νικώντας με διαφορά 45 εκατοστών του δευτερολέπτου την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αγώνισμα, τη Λάρα Γκουτ από την Ελβετία ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε μπροστά στο κοινό της χώρας της η Φεντερίκα Μπρινιόνε.

 Οι αριθμοί της 27χρονης που πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας της στο Όρε της Σουηδίας στις 20 Δεκεμβρίου του 2012, σε ηλικία 17 ετών τότε, είναι εντυπωσιακοί, 51 νίκες στην τεχνική κατάβαση, 17 στη γιγαντιαία, 5 στην υπεργιγαντιαία, πέντε στο παράλληλο αγώνισμα, τρεις στην ελεύθερη κατάβαση και μία στο αλπικό σύνθετο.

 «Για την ακρίβεια είναι δύσκολο να βρω τα λόγια, δεν νομίζω ότι υπάρχουν λέξεις για να εξηγήσω όλα τα συναισθήματα. Στη διάρκεια της ημέρας ήταν πιεστικά, κάποιες φορές γαλήνια, άλλες φορές ήμουν νευρική, κάποιες άλλες ενθουσιασμένη», είπε η Αμερικανίδα στο Eurosport.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά