fbpx

Παγκόσμιο Short Track (N/N): Σάρωσε τα χρυσά μετάλλια η Νότια Κορέα

Παγκόσμιο Short Track (N/N): Σάρωσε τα χρυσά μετάλλια η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα πήρε τα 6 από τα 8 χρυσά μετάλλια στο τριήμερο της Δρέσδης στη Γερμανία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πατινάζ ταχύτητας σε σύντομη πίστα νέων και νεανίδων.

 Κιμ Τζιλ-Λι και Λι Ντονγκ-Χιούν έδωσαν στη Νότια Κορέα τον τίτλο στα χίλια μέτρα γυναικών και ανδρών αντίστοιχα με την Κιμ Τζιλ-Λι να επικρατεί της Καναδής Φλοράνς Μπρουνέλ και της συμπατριώτισσάς της, Οχ Σονγκ-Μι. Ο Λι Ντονγκ-Χιούν σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ νέων επικρατώντας του συμπατριώτη του, Σινγκ Ντονγκ-Μιν ενώ τρίτος ήταν ο Πολωνός Μίχαλ Νιεβίνσκι.

Οι 2 αθλητές πήραν τη νίκη και στην απόσταση των 1.500 μέτρων ενώ στον αγώνα των ανδρών η Νότια Κορέα κατέλαβε και τις τρεις θέσεις του βάθρου. Η ασιατική χώρα πήρε τους 2 τίτλους στα ομαδικά και στην απόσταση των 3.000 μέτρων.

Η εικόνα ήταν διαφορετική στην συντομότερη απόσταση, εκείνη των 500 μέτρων με την Καναδή Μπρουνέλ να παίρνει τον τίτλο, μπροστά από την συμπατριώτισσά της, την Αν-Σοφί Μπασάντ και την Κινέζα Σονγκ Τζιαρούι ενώ στους άνδρες ο Νιεβίνσκι πήρε το χρυσό μετάλλιο μπροστά από τον Αμερικανό Μάρκους Χάουαρντ και τον Κινέζο Λι Κουν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά