fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπόμπσλεϊ: Νικητής στο Ίνσμπρουκ ο Φρίντριχ

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπόμπσλεϊ: Νικητής στο Ίνσμπρουκ ο Φρίντριχ

Κάτοχος τεσσάρων χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, ο Φραντσέσκο Φρίντριχ πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη του στο παγκόσμιο κύπελλο μπόμπσλεϊ.

Ο Γερμανός πέρασε στην πρώτη θέση στο τετραθέσιο επικρατώντας στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, τον προτελευταίο σταθμό στην σεζόν ενώ η συμπατριώτισσά του, Λίζα Μπούκβιτς, πήρε τη νίκη στο μονοθέσιο.

 Μαζί με τους Τόρστεν Μάργκις, Κάντι Μπάουερ και Αλεξάντερ Σίλερ που πήραν τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Φρίντριχ πέτυχε ρεκόρ πίστας επικρατώντας της βρετανικής ομάδας που είχε για πιλότο τον Μπραντ Χολ. Ο τελευταίος είχε πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας τον Φρίντριχ αλλά πλέον έμεινε πίσω του με διαφορά 15 βαθμών αν και η βρετανική τετράδα πήρε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη πίστα από την σεζόν 1994-1995.

 Στην τρίτη θέση η γερμανική ομάδα που είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με οδηγό τον Γιοχάνες Λόχνερ και με πλήρωμα τους Φλόριαν Μπάουερ, Έρεκ Μπρούκερτ και Τζόσουα Τάσε.

Στο μονοθέσιο γυναικών η Μπούκβιτς πήρε την πρώτη της νίκη στο συγκεκριμένο αγώνισμα αφήνοντας πίσω της με διαφορά 18 εκατοστών του δευτερολέπτου την Αυστραλή Μπριάνα Γουόκερ. Η Σίνθια Άπια από τον Καναδά με τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να ανέβει από την 6η στην 3η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά