fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Τρεις Ολυμπιονίκες στην κορυφή του βάθρου (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Τρεις Ολυμπιονίκες στην κορυφή του βάθρου (vids)

Τρεις «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες από το Πεκίνο ήταν μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν στο παγκόσμιο κύπελλο πατινάζ ταχύτητας στο Τομάζοφ Μαζοβιέτσκι της Πολωνίας.

 Στα 1.500 μέτρα γυναικών η Μαράικε Γκρένεβουντ, μέλος της ολλανδικής ομάδας που πήρε την 3η θέση στην ομαδική καταδίωξη πέρυσι στο Πεκίνο, πήρε τη νίκη με διαφορά 1,16 δευτερολέπτων από τη Ράγκνε Βίκλουντ.

Η Νορβηγίδα πήρε τη νίκη στην απόσταση των 3.000 μέτρων ωστόσο σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να αρκεστεί στο αργυρό μετάλλιο ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε η Μίχο Τακάγκι από την Ιαπωνία.

 Στα 500 μέτρα των ανδρών η νίκη πήγε στον Ιάπωνα Ουατάρου Μορισίγκε ο οποίος, επίσης κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, επικράτησε στην Πολωνία με 34,78 δευτερόλεπτα. Ο Καναδός Λοράν Ντουμπρέιλ πήρε τη 2η θέση με το βάθρο να ολοκληρώνει ο Ιάπωνας Γιούμα Μουρακάμι.

Στα 5.000 μέτρα των ανδρών ο Ιταλός Ντάβιντε Γκιότο, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα του Πεκίνου, ήταν ο νικητής με 6 λεπτά και 17,45 δευτερόλεπτα. Ο Ολλανδός Πάτρικ Ρεστ κατετάγη δεύτερος με τον Νορβηγό Ζάντερ Άιτρεμ να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα.

 Τέλος, στην ομαδική καταδίωξη γυναικών, η καναδική τριάδα με τις Ιβανί Μπλοντάν, Ιζαμπέλ  Βάιντμαν και Βαλερί Μαλτέ, πήρε τη νίκη σε τρία λεπτά και 97 εκατοστά του δευτερολέπτου. Δεύτερη θέση για την Ολλανδία και χάλκινο μετάλλιο για την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά