fbpx

Παγκόσμιο Όμπερχοφ: Τα 4 χρυσά μετάλλια έφτασε ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο (vid)

Παγκόσμιο Όμπερχοφ: Τα 4 χρυσά μετάλλια έφτασε ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο (vid)

Ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο παραμένει σε τροχιά Γκραν Σλαμ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου παίρνοντας τη νίκη και στον ατομικό αγώνα 20 χιλιομέτρων.

 Νικητής στη μεικτή σκυταλοδρομία, στο σπριντ και την καταδίωξη, ο Νορβηγός πήρε τρίτο χρυσό ατομικό μετάλλιο σε ένα αγώνισμα που δεν είχε πανηγυρίσει πριν την επιτυχία σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 Χάνοντας μία βολή στο δεύτερο και το τρίτο πέρασμά του από το πεδίο βολής ο Μπο απειλήθηκε με ήττα από τον συμπατριώτη του, τον Στούρλα Χολμ Λεγκράιντ αλλά και τον Γάλλο Κεντάν Φιγιόν Μεγιέ. Οι δύο τους ωστόσο έχασαν την 20η και τελευταία τους βολή στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Μπο να πάρει τη νίκη με διαφορά ενός λεπτού και 10,7 δευτερολέπτων, κάτι που σημαίνει ότι αν ο Λεγκράιντ ήταν αλάνθαστος στο σκοπευτήριο και πάλι δεν θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη.

 Ο Λεγκράιντ πήρε τη 2η θέση και έφτασε τα 3 βάθρα σε ισάριθμους ατομικούς αγώνες στο Όμπερχοφ της Γερμανίας με τον Σουηδό Σεμπάστιαν Σάμουελσον να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου. Επόμενος στόχος για τον Μπο είναι η νίκη και στη μαζική εκκίνηση της Κυριακής για να κάνει το απόλυτο των νικών, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά